Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Igazat mond a nagyváradi...

Igazat mond a nagyváradi doktornő, aki azt állítja, hogy a kórházban végzett covid protokoll az, ami valójában megöli az embereket?

Figyelt kérdés

2021. márc. 19. 22:07
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
80%
Hangsúlyozom a 80%-os O2 szaturációt. Olyan embernek, akinek nincs krónikus obstruktív tüdőbetegsége vagy shunttel járó szívbetegsége ez a véroxigénszint sokáig nem tolerálható, akkor sem ha szedi a Klacidot. Mire az antibiotikum hat -ha kell egyáltalán, és megfelelő spektrumú-, az napok kérdése. A légzési elégtelenség kialakulása, keringés összeomlása jóval rövidebb.
2021. márc. 20. 00:23
 12/25 anonim ***** válasza:
55%
Azzal egyetértek, hogy nem súlyos tünetek esetén nem kell kórházba rohangálni, szedje mindenki az otthonra megjavasolt gyógyszereket, de az ilyen embereket fel sem veszik amúgy, terápiás javaslattal hazaengedik. Viszont állapotrosszabbodás esetén igenis felmerül a szükségessége, és ilyet kijelenteni, hogy 80-as szaturációval maradjon otthon, az életek veszélyeztetése és büntetném.
2021. márc. 20. 00:27
 13/25 anonim ***** válasza:
60%

11 Ha valóban gyulladáscsökkentő hatása van a klaritromicinnek, akkor az is napok alatt jelentkezik?Ugyanakkor úgy írja, ez az egyik amit alkalmaz: "Folytatom a klasszikus, olcsó gyógyszeres kezelésemet, amely magában foglalja a klaritromicint".

Oxigénre pedig:

“80% feletti oxigéntelítettség esetén nagyon kicsi oxigénadagokat adok a betegnek, percenként 2-3 litert és naponta rövid időszakra, csak 4-5 órára. Az oxigénfelesleg ugyanis gátolja az agyat, mert általában az agy irányítja a testet, nem pedig egy eszköz. Itt egyáltalán nem értettem egyet a kiadott covid-protokollal, az általuk beadott nagyon magas oxigéndózisokkal, 20 literrel acidózisba, agyödémába tették a betegeket. Mivel nem veszik észre, hogy az oxigén telítettségben tartja őket, ugyanakkor növelik az agy szén-dioxidját és agyödémát okoznak, és a betegk érthetően meghalnak.

2021. márc. 20. 00:29
 14/25 anonim ***** válasza:
65%

Több cikket is találtam klaritromicin kezelésre koronavírusos pácienseknél:

"Early start of oral clarithromycin is associated with better outcome in COVID-19 of moderate severity: the ACHIEVE open-label trial"

[link]

2021. márc. 20. 00:40
 15/25 anonim ***** válasza:
81%

Ne haragudj a kérdésért, de jártas vagy egészségügyi kérdésekben?

Klaritromicin=Klacid/Fromilid=antibiotikum. Gyulladáscsökkentésre gyulladáscsökkentőket adunk, bakteriális felülfertőződés esetén adunk antibiotikumot, de indokolatlanul nem kell nyomni mindenkibe. Persze bacifertőzés okozhat a laborban gyulladásos érték emelkedést, ilyenkor kapnak antibiotikumot gyulladáscsökkentő MELLETT, de napok alatt áll be a javulás. Másrészt aki hallott a mikrobiológiáról az tudja, hogy nincs olyan hogy egyféle antibiotikum mindenkinek és mindenre jó lesz, ha az elsőként választott nem jön be (ami ugye napok múlva derül ki), akkor váltani kell, aminél szintén napok múlva látni javulást. Némely antibiotikum nem is létezik otthon szedhető tabletta formájában. Arról meg ne is beszéljünk, hogy COVID esetén az alap probléma vírusos tüdőgyulladás.

Ez az oxigénes dolog, amit írtál, az pedig nagy butaság. A vér oxigénszintje normál esetben, külső beavatkozás nélkül, egészséges ember esetén is 95% feletti, ez kell ahhoz, hogy az ember szervezete nornálisan müködjön. A doktornő által leírt módszer nem rossz alapból kevesebbet szaturáló COPD-s betegeknek, és nekik nem is szabad magas áramlással adni az oxigént. Ha jártas lennél egészségügy területén, tudnád, hogy az oxigenizálás nem úgy működik, hogy rárakom a betegre az oxigénmaszkot, plafonig tekerem és rendben is vagyunk. A beteg aktuális állapotához, szaturációjához kell igazítani figyelembe véve a társbetegségeket. Van, akinek elég orrszondán 1-2 literrel, és emellett tökéletesen elvan, és hamar el is tudja hagyni. És van, akinek maszk és max oxigén mellett is alig éri el a 90-et, fullad, könyörög hogy adjunk több oxigént, de nem tudunk. Az ő véleményüket kellene megkérdezni, mit szólnak a hozzászólásodban felvetettekre, hogy elég lenne nekik kevesebb is. Csak megsúgom, ha ilyen esetben a doktornő (?) által javasoltak szerint járnának el, a beteg órák alatt összeomlana.

Egészséges emberekben a tartósan alacsony oxigénszint káros változásokat idéz elő, amit a szervezet kezdetben még saját magától tud kompenzálni, de ha a hypoxia tartósan fennáll, a szervezet pedig kimerül, súlyos megabolikus kisiklás, súlyos légzési elégtelenség, majd légzés és keringésleállás, azaz halál következik be.

Nyilván az eszetlen oxigénhasználatnak lehetnek káros mellékhatásai (mint mindennek, ha hozzá nem értő végzi), de az orvosok azért tanultak 6 évet, hogy fel tudják mérni a betegek állapotát és a legmegfelelőbb kezelést biztosítsák, folyamatosan figyelve a beteg állapotát.

2021. márc. 20. 01:08
 16/25 anonim ***** válasza:
36%

15 kedves akárki, van fent egy kérdés, én belinkeltem a doktornő állításait, valamint rákerestem és találtam "klarival" kezelt covid betegekről szóló tanulmányra.

A fenti vélemények egyike sem az enyém.

Ha vitatkozni akarsz vagy szapulni valakit, köss beléjük.

Jóhiszeműen megkérdeztem, hogy tényleg több nap-e a hatása a szernek. Ugyanis én úgy veszem ki a szövegből, hogy nem antibiotikumként alkalmazzák:

"Clarithromycin use was associated with decreases in circulating C-reactive protein, tumour necrosis factor-alpha and interleukin (IL)-6; by increase of Th1 to Th2 mononuclear responses; and by suppression of SARS-CoV-2 viral load. No safety concerns were reported."

2021. márc. 20. 01:19
 17/25 anonim ***** válasza:
31%
Az nincs meg, hogy intubalas elkerulesevel juttatjak a beteget oxigenhez mindaddig, amig csak lehetseges? Ekkora ostobasag nem erdemelne egy kommentet sem.
2021. márc. 20. 02:22
 18/25 anonim ***** válasza:
44%
Én mindig azt gondoltam, hogy ezzel a nemzetközi protokollal valami gáz van, mert akit lékegeztetőre raktak, az jó eséllyel belehalt a félrekezelésbe. Respect a doktornőnek! A többieknek sok szerencsét..!
2021. márc. 20. 23:32
 19/25 anonim ***** válasza:
47%
Magyarországon miért nem így járnak el, ahogy ez a doktornő, ha ennyire jó a módszere?! Lehet, mégiscsak népirtás folyik?
2021. márc. 20. 23:35
 20/25 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem igaza lehet, különben nem hurcolnák meg! Érdekes módon a műhibás, gyilkos dokik ellen sosincs semmilyen fellépés, csak azokat az orvosokat hurcolják meg, akik szembe mennek a rendszerrel azért, hogy életeket mentsenek. Magyarországon is felébredhetne már az orvostársadalom. Persze anyagilag nyilván jobban megéri kussolni.
2021. márc. 20. 23:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!