Miért használnak ki az emberek újra meg újra?
Már nem az első eset, hogy kihasználnak az emberek. Pénzt kérnek kölcsön aztán nem adják vissza. Mindig azt mondják, hogy majd ekkor meg akkor megadom de mégsem adja meg. Tisztára hülyének néznek. Nekem már kellemetlen, hogy mindig kérnem kell a saját pénzem. Ja a legszebb, hogy ezek a nők családosak és a gyerekekkel zsarolnak, hogy jaj nincs mit enni meg betegek stb
Meg, hogy most utoljára adjak neki. Csináltam olyat is, hogy megmondtam hogy nincs pénzem de csak azért is addig könyörgött még nem adtam neki.
Eddig 4 ember csapott be és elég nagy összeg jött ki.
Ebből a pénzből már elmehettem volna wellnessezni.
Az első 15 ezret kért, a második 80 ezret, a harmadik 20 ezret, a negyedik 17 ezret.
Persze ezeket az összegeket nem egyszerre kérték el de akkor is nagy hiány ez nekem.
25/N
Sajnos ez lesz,amíg hagyod!
Ha a gyerekének nincs mit enni,annak nem te vagy az oka.A megoldás sem te kell,hogy legyél.
Ha nincs mit enni a gyerekének, akkor mondd meg neki, hogy cigi helyett kiflit meg parizert vegyen...
Egy napi cigi (egy csomag) kb. 1500 ft- abból két-három gyereket is jól lehet lakatni...
Csak azért van ez az egész, mert adsz, hagyod hogy kihasználjanak.
Nem kötelező mindenkinek oda adnod amid van.
Ahogy írják sokan nem tudsz te sem nemet mondani.
Viszont azt sokan nem is tudják hogy ez milyen nehéz.
Sajnos én sem tudok nemet mondani. Viszont nálam ez olyan súlyos lett hogy képtelen vagyok önállóan megélni. Most 1 nap alatt elvertem az egész fizetésem és kb készülök a hajléktalanságra. Mivel nem tudom fenntartani magam. De értem már nem kár. Én már a halálra is felkészültem.
Az a léyneg hogy egyszerűen nem tudunk változtatni!
Te viszont próbálj meg mindent kedves kérdező. Te még jó helyzetben vagy. A példám csak azért írtam le, mert lehet ez rosszabb is. Nálad ne legyen. Ne hagyd mert az önbecsülésed, önértékelésed, önbizalmad végleg elveszik, és megoldhatatlan lesz az egész. Egy szörnyű kilátástalan depresszióba végeződhet amiből csak a halál lesz a megoldás. De ez talán nem kell hogy így legyen.
Ha egyszer elterjed, hogy van egy balek, aki "osztogatja" a pénzt, nehéz leállítani, de le kell.
Kölcsön csak családnak sürgős esetben!!
Ez az én "jelszavam".
Egyik kolléganőm ezért terjeszti magáról, hogy tele van adósággal, alig bírja kifizetni. (nincs neki)
Szerintem te is kezdj el panaszkodni, hogy megemelték az albi díjat, anyudnak kellett odaadni, mert adóságba esett stb és neked sincs. Szomorú, de ez van. Ha nem tudsz nemet mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!