Miért gondolják azt az emberek, hogy a monogám párkapcsolat erősebb, mint a nyitott kapcsolat? Mitől és mennyivel erősebb?
Miért gondolják azt egyesek, hogy másoknak is teher a monogámia és miért akarnak mindenkire más kapcsolati formákat?
Amúgy a többségnek egyáltalán nem a poligámiával van baja (nekem sem, annak ellenére, hogy nem érezném jól magam benne). Sokkal inkább azzal, hogy nincs kultúrája és állatok módjára művelik egyesek, felelősségvállalás nélkül, korrektség nélkül, összemosva a megcsalással és a féreg viselkedéssel.
Igen, úgy gondolom, működhet a nyitott kapcsolat és a poligámia is bizonyos embereknél, ha nálam nem is. De nem keretek nélkül, nem önzően és nem egyoldalúan, hanem abszolút transzparensen és tiszteletben tartva párod (pontosan úgy, ahogy azt a monogámiában is elvárják, csak ott a hűség kiterjedtebb). Amit viszont én láttam ebből a nyitott kapcsolatos fertőből, az semmiképp sem olyan, amilyennek itt leírtam. Az destruktív, önző, nem alkalmas gyerekvállalásra, nem alkalmas közös otthonra, nem alkalmas közös életre, de arra sem, hogy a másik fél embernek érezze magát benne, aki tartozik valahova. Na, ezzel van a baj. Azzal, hogy ezt a sportot is főleg a normálatlan férgek űzik, elsősorban a párjukra való bármilyen tekintet nélkül. Ennek pedig nem a monogám kapcsolatok sajátjának kellene lennie, hanem minden emberi kapcsolatnak.
Miért gondolják azt az emberek, hogy minden ember ugyanolyan és mindenkinek ugyanaz jó?
NEKEM pl. egyáltalán semmi igényem nincs arra, hogy több különböző emberrel hancúrozzak, így NEKEM nem lenne erősebb a nyitott kapcsolat. MÁS VALAKINEK meg nyilván van rá igénye, így MÁS VALAKINEK meg a nyitott a jobb.
Én szívesen be vállalnám a nyitott kapcsolatot.
23F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!