Írással foglalkozók, mesélnétek egy kicsit az alkotás folyamatáról?
Az alkotás folyamata mindenkinél egyéni szerintem. Nekem konkrétan történetenként változó. Az egyik regénynek a nagy része már sok-sok éve élt a fejemben, és csak a dramaturgiáján kellett dolgoznom, meg a jelenetek sorrendjén. Másik regénynél meg kitaláltam, hogy kb. miről fog szólni, aztán nekiültem. Mondjuk én nem tudok jól lineárisan haladni, általában eszembe jutnak jelenetek, azokat leírom, aztán később pakolom össze őket egységes szöveggé.
Amúgy vannak jó írástechnikai oldalak, ott találhatsz pár fogódzót.
Én azt ajánlom, írd le először vázlatosan.(Személyek, helyek, hol mi történik, miért)Ha meg megvan a vázlat, könnyebben letudod írni magát a történetet.
Persze ez se lesz könnyű, bár ez emberenként változó.
Én rengeteget tanultam és tanulok most is, folyamatosan változok és így jól meg is szenvedek a történeteimmel.
Ha a történet írja magát, és elmegy egy másik irányba, mint amit terveztél, az nem feltétlen rossz.
Kitartónak kell lenni, majd a végén megcsodálhatod azt, amit alkottál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!