Elvennéd valaki álmát a sajátodért?
Ha mondjuk az egyik barátodnak van egy célja amiért azóta küzd, hogy megszületett, de a te célodhoz elkell pusztítani az övét, akkor megtennéd?
A barátod célja teljesüljön be vagy a tied?
Inkább a saját vagy a barátod célja fontosabb számodra?
Ez a "megfosztás" egy elég érdekes hozzáállás.
Minden sportoló megfosztja ezer másik álmát, ha megnyeri azt, amire ők áhítoznak.
szerencsére az álmok nem olyanok, hogy csak úgy el lehessen venni a másiktól... plusz az évek alatt sokszor változnak.
Akitől el lehet venni, az túl kicsit álmodott illetve úgyse érné el.
ha őszintén belegondolok akkor a kislányomon kívül mindenki mást le szarok.
így nem is nagyon jutok el oda, hogy a másik belemenjen ecsetelni az élete céljait, mert nem érdekel.
ha meg is hallgatom, az nem befolyásol, nem hat meg.
ettől függetlenül nem vagyok ártó szándékú, sőt segítek ahol tudok, de ha a másik céljai keresztezik az enyémet, akkor gondolkodás nélkül megyek át rajta és lehetetlenítem el minden erőmmel.
Kérdés, hogy mi az a bizonyos álom.
Mondjuk egy szerelem sokmindent felülírhat, vagy egy jó ingatlan lehetőség (jó áron adják, és nekem is kell), de álmaim autójáért pl. nem rúgnék fel egy barátságot.
De egyébként igen, alapesetben elvenném, eléggé önző vagyok. Barátaim meg amúgy sincsenek jelenleg, szóval különösebb lelkiismeret furdalásom sem lenne. :D
F
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!