Vissza lehet nyerni az élet szeretetet?
1-2 éve nem szeretem az életet. Monotonnak tartom és úgy látom, mintha több lenne benne a szenvedés, mint az öröm. Régebben nem ilyen voltam, de most nem tudok ettől a gondolattól elszakadni. Munkahelyet váltottam, elköltöztünk egy jobb házba, van egy szerető férjem, és mégse látok szebben semmit. Meghalni nem akarok, depressziós voltam, most nem vagyok az, mégis, úgy vagyok az élettel, hogy elmegy ez a pár év, kibírom, de nem szeretem.
Volt, aki megvolt győződve erről, és mégis változott, jobb lett?
Mit teszel azért, hogy boldog legyen az életed?
Alapvetően ezt a "minden sz@r" érzést minden ember átélte, én is. Aztán elkezdtem hinni abban, hogy annak igenis nagy hatása van, hogy hogyan gondolkozunk a mindennapjainkról, az életünkről. Illetve úgy érzem megtaláltam a mindennapi célomat is, ami a tanulás.
Tegnap összevesztem a párommal: mégis ezt az összeveszést pozitívan tudtam felfogni, mert tanultam a páromról, magamról és a kapcsolatunkról. Igaz, hogy egy "rossz" hiszti árán, de tanultam.
Azt érdemes tudni, hogy a gondolataink megváltoztatása baromi sok időt és energiát igényel. Nem egyik napról a másikra történik, hanem hosszas munka (és önismeret) eredménye. De legalább csak egyszer kell megtanulni 😊
Igen, én lennék ennek jeles példája - mármint annak, aki jobban lett.
Dióhéjban; azt gondolom, tekintettel arra, hogy egyszeri lehetőségről van szó, kár íly módon elvetni ezt az életet...
Azt javaslom, ha nem tudod magad kibogozni az életed dolgait - és ez nem is elvárás -, akkor keress egy szakit, kérj egy analízist tőle és beszélgessetek legalább pár alkalommal.
A boldogság nem természetes állapot és nem könnyű cél; rengeteg bölcsességet és önismeretet igényel. Mellesleg, a legtöbben csak tettetik - emiatt se ess kétségbe. Sohasem lesz minden mindig tökéletes, de rengeteg dolog van, amiben örömét lelheti az ember - a legtöbb esetben egyszerűen csak perspektíva-váltásra van szükség ahhoz; elméletben egyszerű, gyakorlatban azonban mégis egy kicsit bonyolultabb azért a dolog...
Né szégyelj olyantól is tanácsot kérni ez ügyben, akinek halvány fogalma is van arról, hogy mit beszél - attól félek, ezt a hangot nem ezen a fórumon fogod megtalálni...
Sok sikert, gyors javulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!