Lenne ertelme egy ilyen iskolanak? Ahol az elet szeretetere es boldogsagra tanitanak meg az embert?
Miert nincsenek olyan orak az iskolakban amik “igazan fontos” dolgokat tanitanak meg a gyerekeknek?
Kezdve a pozitiv szemlelettel, a nyitottsagra, az eletszeretetre, udvariassagra, kedvessegre, egeszseges eletmodra, meditaciora es a tobbi stbre tanitananak a tanarok?
Igazán fontos dolgok? Szerintem ezeknél fontosabb lenne pl pénzügyi ismereteket tanítani, hogy a sok hülye ne vegyen fel ész nélkül hitelt minden felesleges dologra mint pl: új nagy képernyős tv, legújabb Iphone, tengerparti nyaralás stb és aztán sírnak, hogy vissza kell fizetni...
Vagy legalább a szövegértésre kéne nagyobb hangsúlyt fektetni az oktatásban
Aztán meg megint megkapná azt az oktatás, hogy a fontos dolgokra, mint pl önéletrajz írás nem tanította meg, ellenben a meditációra igen.
Amúgy meg ez nem egységes. Minden családban más a kultúra. Ha engem úgy nevelnek, hogy akkor kell boldognak lennem, amikor sikeres vagyok (pl 5ös dolgozat) akkor nekem a tanár elkezdhet arról magyarázni hogy szerinte akkor kell boldognak lennem ha egyedül vagyok. Ezek olyan egyéni dolgok, amiket nem lehet egységesen kialakítani, mert nem tény. Ellenben azzal, hogy a Föld kering.
Amit még el tudnék képzelni, hogy hasonló az az önismereti feladatok, amit pszichológus tartana heti 1-2 órában. Vagy csapatépítő gyakorlatok, JÓ kommunikáció kialakítása (lásd: Tini párkapcsolat kategória).
Kedves Kérdező,
látod, jelentkezik az igény a sulidra. De nem a gyerekeken kellene kezdeni a tanítást, hanem a szüleiken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!