Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nézik le az egyetemistákat?

Miért nézik le az egyetemistákat?

Figyelt kérdés

2021. febr. 19. 15:40
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
9%
Vannak. 10%. De it, a vidéki noname egyetemen, amit az ország legrosszabb, leggagyibb és leggyengébb egyetemének értékeltek minden évben, 90% pont ugyanolyan, mint én. Tudom, nyilvántartom a szaktársaimat az évfolyamomban. Annyit fog érni a diplománk, mintha vettük volna a piacon. Teljesen érthető a lenézés és elutasítás a munkáltatóktól, amikor meghallják, hogy itt vagyunk diplomások vagy itt vágeztünk.
2021. febr. 19. 16:28
 22/33 anonim ***** válasza:
92%

21 : De miért általánosítasz ?? Minden egyetemi szak más. Mások a követelmények, van ahol többet kell tanulni, máshol kevesebbet.

Diploma és diploma között is különbségek vannak, nem minden diploma egyenértékű.

Egy diploma értékét az határozza meg, mennyire keresett, milyen esélyekkel lehet vele elhelyezkedni a munkaerőpiacon.

Nyilván mondjuk egy mérnöki diploma ilyen módon előnyt élvez egy szabad bölcsész diplomával szemben, vagy egy jogi diploma egy kulturális antropológia végzettséggel szemben.

2021. febr. 19. 16:33
 23/33 anonim ***** válasza:
7%

Mérnökinformatikus szakról beszélek. Tehát elég keresett alapból, csak nem ebből az iskolából. Nagyon sok munkahirdetésben benne is van, hogy mérnökinformatikus diplomát ebből az iskolából nem fogadnak el a rossz reputáció miatt.

De más iskolákból is van széleskörű ismerettségem. Mindenhol azt hallom, hogy brutális a puskázás mértéke, lehet nem 90% de bőven 50-60 felett.

Szerintem ez alapján már lehet általánosítani.

2021. febr. 19. 16:37
 24/33 anonim ***** válasza:
79%
23: Tudod mit ?? Akkor nézd le az egyetemistákat ! Én meg téged nézlek le, na ezt kapd ki !
2021. febr. 19. 16:39
 25/33 anonim ***** válasza:
10%
Én nem nézem le őket. Csak megértem, hogy miért nézik őket le, mint ahogy írtam. És mivel egyetemista vagyok, na ezt kapd ki, lenézel egy egyetemistát :)
2021. febr. 19. 16:41
 26/33 anonim ***** válasza:
7%
Najó, nem írok többet mert csak farmolom a 0 százalékokat ahogy látom. Sajnálom, hogy nem sikerült megérteni az írásomat.
2021. febr. 19. 16:43
 27/33 anonim ***** válasza:
79%

#18, igaz, nem #16 vagyok, de válaszolnék én is.

Szerintem általában minden bölcsészet-és társadalomtudományi képzést büfészaknak tartanak a tanárszakokon kívül.

2021. febr. 19. 16:54
 28/33 anonim ***** válasza:
0%
Nekem annyi ellenérzésem van az egyetemistákkal, hogy úgy vélem, ritka, hogy valaki kizárólag a saját erőforrásait felhasználva szerez diplomát. Ez önmagában még nem is olyan probléma, amiért meg kellene vetni egy felsőfokú képesítést szerző embert, - tetszik, nem tetszik, igen is szükség van az értelmiség megfelelő arányú jelenlétére, szerepvállalására a társadalomban. Azt azonban nehezen emésztem agyilag, aki részben mások hátán kapaszkodik fel és ezt követően következetesen lenéz mindenkit, akinek nincs ilyen vagy olyan diplomája és engem irritál, amikor egy diplomás emberrel állok szóba és legkésőbb a harmadik mondatában azzal kérkedik, hogy hol/miből szerzett valaha diplomát. Nem érdekel és előttem nem lesz több emberileg senki csak azért, mert ezzel kérkedik. A másik, ami ellenszenvet gerjeszt bennem, ha egy hasonló módon mások hátán felkapaszkodott ember itt járja ki az ilyen-olyan egyetemet, aztán a megszerzett tudásával angolosan katapultál - úgy, hogy addig csak pénzébe került az itt élőknek és az égadta világon semmit nem tett még azért, hogy ebből vissza csorgasson bármit is az ország javára. Na, kövezzetek meg, de az ilyen embert megvetem! Akik tisztességgel tanulnak, emberek tudnak maradni, és kamatoztatják is az ország érdekébe a tudásukat, azokkal semmi bajom, - de szerintem ez a réteg sokkal keskenyebb, mint az orrukat fennhordó, semmittevő, országgyűlölő réteg. Én sem vagyok tévedhetetlen, de én így látom.
2021. febr. 19. 20:00
 29/33 anonim ***** válasza:
87%
28: És ha kimegy külföldre, ötször annyi fizetésért külföldre ? Semmi jogod nincs ebbe beleszólni, még annyi jogod sincs megvetni őket.
2021. febr. 19. 20:03
 30/33 anonim ***** válasza:
86%
30: Élni is fog. Szerinted majd visszajön Magyarországra, ha mondjuk Németországban 5-ször annyit keres ?
2021. febr. 19. 20:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!