Miért nézik le az egyetemistákat?

21 : De miért általánosítasz ?? Minden egyetemi szak más. Mások a követelmények, van ahol többet kell tanulni, máshol kevesebbet.
Diploma és diploma között is különbségek vannak, nem minden diploma egyenértékű.
Egy diploma értékét az határozza meg, mennyire keresett, milyen esélyekkel lehet vele elhelyezkedni a munkaerőpiacon.
Nyilván mondjuk egy mérnöki diploma ilyen módon előnyt élvez egy szabad bölcsész diplomával szemben, vagy egy jogi diploma egy kulturális antropológia végzettséggel szemben.

Mérnökinformatikus szakról beszélek. Tehát elég keresett alapból, csak nem ebből az iskolából. Nagyon sok munkahirdetésben benne is van, hogy mérnökinformatikus diplomát ebből az iskolából nem fogadnak el a rossz reputáció miatt.
De más iskolákból is van széleskörű ismerettségem. Mindenhol azt hallom, hogy brutális a puskázás mértéke, lehet nem 90% de bőven 50-60 felett.
Szerintem ez alapján már lehet általánosítani.

#18, igaz, nem #16 vagyok, de válaszolnék én is.
Szerintem általában minden bölcsészet-és társadalomtudományi képzést büfészaknak tartanak a tanárszakokon kívül.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!