Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » A felsőoktatásban lévők miért...

A felsőoktatásban lévők miért nézik le azt, aki nem ment továbbtanulni és maradt vidéken?

Figyelt kérdés

Betértem a falusi szórakozóhelyre, ahová általában a fiatalok járnak. Néhányan ott ültek az asztalnál, elmondhatom, hogy a gyerekkori barátaim voltak, de már facebookon se válaszolnak nekem.

Leakartam hozzájuk ülni, erre az egyik megszólalt, hogy:

Zártkörű rendezvény!

Kimentem a kocsmából és hazáig csak zokogtam, hogy elvesztettem egy normális élet lehetőségét, mert nem járok egyetemre...

2013. ápr. 4. 14:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
84%
Én egyetemista vagyok, és nem nézem le azokat, akik nem azok, erről szó sincs. Viszont szerintem az a normális, ha valakinek igenis van egy terve, hogy mit akar kezdeni, és tesz is valamit, hogy megvalósítsa (pl. tanul szakmát--nem kevesebb attól, hogy mást szeretne csinálni). Én azt nézem le, aki úgymond szarik az egészbe, csak tengődik, nem is akar munkát/nem is tesz érte. A volt barátaid meg bunkók mint a fene, nem kellene velük foglalkoznod (tudom, mondani könnyű).
2013. ápr. 4. 15:03
 2/13 A kérdező kommentje:

Csak ez nagyon rossz érzés volt. Építem a jövőmet, van fantáziám ehhez, nagyon sok.

De ez nagyon rossz volt. Amint felálltam, az egyik azt mondta, hogy:

Na ez is elment. Éreztétek milyen szaga volt?

Minden reggel zuhanyzok, fújom magam egy diszkrétebb illatú sprével, erre azt mondták, hogy érzed milyen szaga volt?

2013. ápr. 4. 15:07
 3/13 anonim ***** válasza:
Szerintem büsszkék az egyetemre , de keress új barátokat .Azért néznek le mert vidéken való dolgozásra bárki képes és ezért ez az egész úgy jön ki mintha te kevesebbet érnél , de ez nem igaz ! De azon gondolkodj el bogy valakinek abból a társaságból valakinek tettél be valami rosszat ? Mivel ha valaki harakszik rád a társaság saga át könnyen ellened fordítja , azon gondolkodgondolkodj el hogy kibõl nézed ki hogy téged mocskoljon ? És azokkal könnyû kibékülni aki nem haragszik rád csak rá akarták venni !
2013. ápr. 4. 15:10
 4/13 A kérdező kommentje:
Egyiknek se tettem semmi rosszat, gyakran segítettem nekik, régen beszélgetünk is. Csak mostanában néznek le, hogy nem azt az utat járom amit ők.
2013. ápr. 4. 15:11
 5/13 anonim ***** válasza:
biztos, hogy az egytem miatt, nem lehet, hogy valami más miatt ?
2013. ápr. 4. 15:15
 6/13 A kérdező kommentje:
Semmi rosszat nem csináltam nekik, ennyi. Az a bajuk, hogy nem azt az utat járom amit ők.
2013. ápr. 4. 15:25
 7/13 anonim ***** válasza:

De valamelyik csak el kellet kezdje a mocskolásodat . Jellemzõen a hátad mögött . Velem is volt ilyesmi de engem a barátaim megvédtek , GONDOLKODJ szerinted ki a leggerincetlenebb aki veled szenbe kedves és a hátad mögött kavarja a szart . Velem is volt ilyen , én akik szóba áltak velem próbáltam a magam oldalára fordítani , aztán bunyoztam is a kölyökkel és folyton a szemébe montam hogy ne mocskoljon , aztán abba hagyta . Egy ilyen konfliktus általában 1-2 ember miatt alakúl ki mivel példáúl 10 ember közûl nem néz le mindenki egy döntés miatt , de ha arra kerûl a szó hogy rajtad röhögjenek akkór szerintem inkább választják azt hogy a többivel nevessenek rajtad mint hogy azt mondja hogy ne csúfoljátok mivel neki se esne jól hogy arra a sórs jusson mind te .

Ha van tipped ki kezdte írd le .

2013. ápr. 4. 15:32
 8/13 anonim ***** válasza:
Miért törődsz ilyen tróger majmokkal? Sz@rd le őket, saját magukat minősítik. Ez is jól mutatja, hogy a magyar egyetemek szintje a béke segge alatt van és minden jött ment csövest felvesznek.
2013. ápr. 4. 15:53
 9/13 A kérdező kommentje:

Gondolkodtam.

Az egyik egykori barátommal falunapon voltunk, és beszélgettünk. Azt mondta, hogy egyetem nélkül soha nem lesz barátnőm, erre én azt mondtam viccelődve, hogy egyik évben itt a másik évben pedig ott lesz az a csaj.

2013. ápr. 4. 16:00
 10/13 anonim válasza:
Sajnos nagyon sok egyetemistának elszáll az agya. Az addig normális fiatalok bekerülnek az egyetemre, elkezdenek klepetyókba járni, HVG-t olvasni (ami addig nem is érdekelte őket), elvont zenét hallgatni, és egy hónap egyetem után már értik az élet nagy dolgait. Nálunk a bölcsész karon legalábbis ez ment. Tanulni persze nem akartak, csak buliztak, a vizsgákon meg éppen hogy átmentek. Én meg megmaradtam olyannak, amilyen vagyok, Cosmopolitan-t olvasok, érdekelnek a sztárpletykák, HVG-ből egy kukkot se értek, és a barátaim nagy része szakmunkás-t végzett. Hiába van két diplomám, az értelmiséggel nem érzem jól magam, nem találom meg velük a hangot.
2013. ápr. 4. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!