A felsőoktatásban lévők miért nézik le azt, aki nem
ment továbbtanulni és maradt vidéken?
Figyelt kérdés
Betértem a falusi szórakozóhelyre, ahová általában a fiatalok járnak. Néhányan ott ültek az asztalnál, elmondhatom, hogy a gyerekkori barátaim voltak, de már facebookon se válaszolnak nekem.
Leakartam hozzájuk ülni, erre az egyik megszólalt, hogy:
Zártkörű rendezvény!
Kimentem a kocsmából és hazáig csak zokogtam, hogy elvesztettem egy normális élet lehetőségét, mert nem járok egyetemre...
Én egyetemista vagyok, és nem nézem le azokat, akik nem azok, erről szó sincs. Viszont szerintem az a normális, ha valakinek igenis van egy terve, hogy mit akar kezdeni, és tesz is valamit, hogy megvalósítsa (pl. tanul szakmát--nem kevesebb attól, hogy mást szeretne csinálni). Én azt nézem le, aki úgymond szarik az egészbe, csak tengődik, nem is akar munkát/nem is tesz érte. A volt barátaid meg bunkók mint a fene, nem kellene velük foglalkoznod (tudom, mondani könnyű).
2013. ápr. 4. 15:03
2/13 A kérdező kommentje:
Csak ez nagyon rossz érzés volt. Építem a jövőmet, van fantáziám ehhez, nagyon sok.
De ez nagyon rossz volt. Amint felálltam, az egyik azt mondta, hogy:
Na ez is elment. Éreztétek milyen szaga volt?
Minden reggel zuhanyzok, fújom magam egy diszkrétebb illatú sprével, erre azt mondták, hogy érzed milyen szaga volt?
2013. ápr. 4. 15:07
3/13 anonim válasza:
Szerintem büsszkék az egyetemre , de keress új barátokat .Azért néznek le mert vidéken való dolgozásra bárki képes és ezért ez az egész úgy jön ki mintha te kevesebbet érnél , de ez nem igaz ! De azon gondolkodj el bogy valakinek abból a társaságból valakinek tettél be valami rosszat ? Mivel ha valaki harakszik rád a társaság saga át könnyen ellened fordítja , azon gondolkodgondolkodj el hogy kibõl nézed ki hogy téged mocskoljon ? És azokkal könnyû kibékülni aki nem haragszik rád csak rá akarták venni !
2013. ápr. 4. 15:10
4/13 A kérdező kommentje:
Egyiknek se tettem semmi rosszat, gyakran segítettem nekik, régen beszélgetünk is. Csak mostanában néznek le, hogy nem azt az utat járom amit ők.
2013. ápr. 4. 15:11
5/13 anonim válasza:
biztos, hogy az egytem miatt, nem lehet, hogy valami más miatt ?
2013. ápr. 4. 15:15
6/13 A kérdező kommentje:
Semmi rosszat nem csináltam nekik, ennyi. Az a bajuk, hogy nem azt az utat járom amit ők.
2013. ápr. 4. 15:25
7/13 anonim válasza:
De valamelyik csak el kellet kezdje a mocskolásodat . Jellemzõen a hátad mögött . Velem is volt ilyesmi de engem a barátaim megvédtek , GONDOLKODJ szerinted ki a leggerincetlenebb aki veled szenbe kedves és a hátad mögött kavarja a szart . Velem is volt ilyen , én akik szóba áltak velem próbáltam a magam oldalára fordítani , aztán bunyoztam is a kölyökkel és folyton a szemébe montam hogy ne mocskoljon , aztán abba hagyta . Egy ilyen konfliktus általában 1-2 ember miatt alakúl ki mivel példáúl 10 ember közûl nem néz le mindenki egy döntés miatt , de ha arra kerûl a szó hogy rajtad röhögjenek akkór szerintem inkább választják azt hogy a többivel nevessenek rajtad mint hogy azt mondja hogy ne csúfoljátok mivel neki se esne jól hogy arra a sórs jusson mind te .
Ha van tipped ki kezdte írd le .
2013. ápr. 4. 15:32
8/13 anonim válasza:
Miért törődsz ilyen tróger majmokkal? Sz@rd le őket, saját magukat minősítik. Ez is jól mutatja, hogy a magyar egyetemek szintje a béke segge alatt van és minden jött ment csövest felvesznek.
2013. ápr. 4. 15:53
9/13 A kérdező kommentje:
Gondolkodtam.
Az egyik egykori barátommal falunapon voltunk, és beszélgettünk. Azt mondta, hogy egyetem nélkül soha nem lesz barátnőm, erre én azt mondtam viccelődve, hogy egyik évben itt a másik évben pedig ott lesz az a csaj.
2013. ápr. 4. 16:00
10/13 anonim válasza:
Sajnos nagyon sok egyetemistának elszáll az agya. Az addig normális fiatalok bekerülnek az egyetemre, elkezdenek klepetyókba járni, HVG-t olvasni (ami addig nem is érdekelte őket), elvont zenét hallgatni, és egy hónap egyetem után már értik az élet nagy dolgait. Nálunk a bölcsész karon legalábbis ez ment. Tanulni persze nem akartak, csak buliztak, a vizsgákon meg éppen hogy átmentek. Én meg megmaradtam olyannak, amilyen vagyok, Cosmopolitan-t olvasok, érdekelnek a sztárpletykák, HVG-ből egy kukkot se értek, és a barátaim nagy része szakmunkás-t végzett. Hiába van két diplomám, az értelmiséggel nem érzem jól magam, nem találom meg velük a hangot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!