Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Alap adatokkal vissza tudnak...

Alap adatokkal vissza tudnak élni?

Figyelt kérdés

Édesanyámat felhívták egy kamu számról és bedőlt nekik.

Születési idő, név, anyja nevéig jutottak el. Azt kamuzták OTP és valaki vásárolni próbált. Ezekkel az adatokkal tudnak vissza élni vagy időben nyomta rájuk? Akkor kapcsolt mikor bankkártya adatokat akart kérni ellenőrzés miatt és kinyomta.

2021. febr. 15. 10:09
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Kizártnak tartom.
2021. febr. 15. 10:13
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem. De ez egy új fajta csalás, pont tegnap olvastam róla egy cikket. Édesanyád jelezzen az OTP ügyfélszolgálatán, a számot amiről hívták szintén adja meg nekik. Majd az OTP intézi a többit.
2021. febr. 15. 10:36
 3/7 anonim ***** válasza:
2021. febr. 15. 10:38
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha van mobiltelefonja édesanyádnak, akkor esetleg az ottani ügyfélszolgálattal érdemes konzultálni. Egy bevált csalási módszer ugyanis, hogy a csalók felhívják a mobilszolgáltató ügyfélszolgálatát, hogy elvesztették a SIM-kártyát és küldjenek újat. Miután bediktálják az alapadatokat (mint név, anyja neve stb., amit anyukádtól kicsaltak), az ügyfélszolgálat elhiszi, hogy tényleg az igazi ügyfél kér új kártyát és kiküldik a kívánt címre.

Namost, ez valószínűleg most már nem nagy gond, addig volt ez gyakori, míg a kártyás fizetés megerősítő sms-e telefonra érkezett. (Nem a feltöltőkártyás telón levő párezer forintra játszottak a csalók.) Szóval valószínűleg nem lesz baj, de azért én rákérdeznék az ügyfélszolgálatnál.

2021. febr. 15. 11:04
 5/7 anonim ***** válasza:
51%

4-re:

Ez engem nagyon megdöbbent.

Vagyis egy telefontársaság simán kiad a nevemre egy új SIM-kártyát csak azért, mert az illető tudja néhány alapvető adatomat? Nem kell személyesen bemennie és igazolnia magát? Az utóbbi 10 évben kb. százmillió nyomtatványon írtam le a fenti adatokat. Azt rengeteg ügyintéző kezelte, rengeteg ember kezén keresztülmentek azok az adatok. Ha bármelyikük kiírta volna saját kis cetlijére az adataimat, máris vissza tudott volna velük élni? És a telefontársaság nem áll helyt azért, mert az ő felelőtlen adatkezelésük miatt jogosulatlan embernek adnak ki SIM-kártyát?

2021. febr. 15. 12:09
 6/7 anonim ***** válasza:

"Vagyis egy telefontársaság simán kiad a nevemre egy új SIM-kártyát csak azért, mert az illető tudja néhány alapvető adatomat? Nem kell személyesen bemennie és igazolnia magát?"

Covid van, megváltozott az ügyintézés. Már a feltöltőkártyás kötelező éves adategyeztetéshez sem kell személyesen bemenned, online lehet intézni, és nem is ellenőrzik, hogy jó igazolványszámot írsz-e be.

2021. febr. 15. 12:25
 7/7 anonim ***** válasza:
Visszaélhetnek vele, de szerintem ezeknek pénz kell, fizetni akarnak valahol, és azok az adatok kellenek inkább nekik, amit kérnek online kártyás fizetésnél, név, kártyaszám, lejárat, cvv kód, a többi ürügy.
2021. febr. 15. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!