Mi a vélemenyetek merre halad a világ? gender választás, lmbtq nyomulás?
Minden fajta rossz indulat nélkül kérdem szerintetek milyen irányba tart a világ? Két példával találkoztam hírekben plussz egy saját ami bennem kérdéseket ébresztett:1. usaba lett egy elnöki rendelet, miszerint a középiskolákban azok a fiúk akik lánynak érzik magukat - csupán annak kell magat érezni - öltozhetnek női őltözőben és indulhatnak a lányoknak kiírt sportversenyeken.
2. Egy 10 éves kandai kisfiú ( ha jól emlekszem az adatokra) beperelte a szüleit mert nem választhatott magának gender típust.
3. Azonos neműek örokbefogadása jó ötlet?
Ehhez csak annyit hogy személyes tapasztalat, hogy volt egy elvált anyának 3 lánya. Az anya a lányainak kis koruktól kezdve az súlykolta, hogy az összes ferfi egy bunko, egy szennyláda minden férfit ki kell használni, csak pénzüket szedjék el tőlük. És most mind a 3 lány 16 év felett van és mindhárom leszbikus lett.
Nah most én tiszteletben tartom mindenki identitását és vonzódását illetve szerelmi életét is. Maximalisan elfogado vagyok. Ugy gondolom, egy meleg embert is ugyanazok a jogok illetnek meg mint a heterot, egeszen a gyerek vállásig gondolom ezt. Itt megtorpanok és nem tudok dönteni.
Kérdezném mindenkitől merre tartunk? Normális ez? Hogy sodrohatunk ebbe a természet ellenes irányba? Vagy csak én lennék maradi? 2 éves gyerekem miben nő majd fel?
Még mindig fejlettebb a nyugat mint kelet? Néha elbizonytalanodom.
Neked nem, mert liberális vagy, de képzeld, vannak másként gondolkodó emberek is.
Mert a másként gondolkodó embereknek miért lesz rosszabb attól, hogy egyes embereknek nem keserítik meg az életét?
Mert van közerkölcs és vannak társadalmi konvenciók. A vallásos, a konzervatív emberek (és bizony ők vannak többségben az országban) értékrendjét sérti a transzneműség intézményesítésének nevezett elmebetegség, sérti az azonos nemű pártok gyereknevelése, és az is, hogy egy szintre helyezzük a hetero és a homo párokat.
Én akkor sem tartom szabadságnak, hogy csak az lehet szabad, aki más nemzetiségű, más nemi szerepet vállal fel,de közben aki ezzel nem ért egyet (és nem szemtől-szemben, hanem csak magában mormogva nem ért egyet), az máris el van nyomva, megkövezik, hogy rasszista/homofób(mi ez ha nem egy más fajta rasszizmus?), képesek kiközösíteni csak mert mást gondol. Pont azt teszik most az LMBTQ tagjai velünk heterókkal, mint amit a heterók csináltak velük annak idején, hisz nem lehetünk saját magunk és nem élhetjük meg a szabadságunkat már gondolatban sem. Az egyetlen különbség az, hogy míg a melegek fellázadhattak és meghallgatták őket, addig mi még egy buszon sem beszélhetünk erről.
Amit a mai emberek csinálnak szörnyen álszent, mert a múlt sérelmeire támaszkodva engedik meg maguknak, hogy ugyanúgy megsértsenek minket ahogy annak idején őket és azt állítják ez nem ugyanaz és, hogy demokrácia van és szólásszabadság. Hol szabadság az, ahol már azért leszólnak, hogy miért nem örülök annak, hogy Ariel a hableány afroamerikai lesz a filmben? XD
Ha már ilyen apró dolognál leszedik a fejem, az minden csak nem szabadság és elfogadás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!