Az emberi faj kollektív célja az interplanetáris fajjá válás?
"azért nem találkoztunk még földönkívüli fajjal, mert minden civilizáció kihalt, mielőtt belépett volna az interplanetáris időszakba/fejlettségi szintbe"
Vagy mert rohadt messze vannak.
1
Igen, intergalaktikust szerettem volna írni. Így már érthetőbb az elképzelés a mondatot illetően.
3
Dehogynem, minden fajnak van: szaporodás, 'ranglétrán' való feljebblépés.
6
Az még picit távolabb van, de értelek. Én úgy konkrétan a következő 100-200 évre gondoltam. A következő 1 millió évben elképzelhető lehet az, hogy elhagyjuk a Naprendszert. Bár a 19. század végén ugyanezt mondták a repülésről, majd egy hét múlva felszállt az első repülőgép.
A következő 100-200 évben is bekövetkezhet olyan esemény, ami miatt a Föld lakhatatlanná válik (akár természeti katasztrófa, akár ember okozta esemény pl. atomháború), szóval igen, fajunk túlélésének érdeke, hogy más égitesten is legyen emberi kolónia.
Más: kisokos a megfelelő szóhasználathoz.
interplanetáris = bolygóközi (azaz a saját bolygót képes elhagyni, de a saját naprendszert nem)
intersztelláris = csillagközi (azaz a saját naprendszert képes elhagyni, de a saját galaxist nem)
intergalaktikus = galaxisközi (ez még a csillagközi léptékhez képest is hatalmas, a galaxisok nagyon messze vannak egymástól)
" A következő 1 millió évben elképzelhető lehet az, hogy elhagyjuk a Naprendszert"
Azt se tudjuk, hogy holnap mi lesz.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!