Mit jelent TikTok-on meg Instán a pl. she/ they meg a he/ him kiírás?
Ha pl. azt írja valaki, hogy she/ her, akkor az egy leszbikus lány, vagy egy leszbikus transznemű lány?
Vagy ez így hogy működik?
És akik nincsenek fent így a közösségi oldalakon/ nem használják annyira, azok nem fogják érteni a kérdésemet.. :/
She: ő (nőnemű)
Her: őt (nőnemű)
He: ő (hímnemű)
Him: őt (hímnemű)
Általános iskola angol nyelv 1-2. osztály.
Szívesen.
Nem kell ehhez fent lenni kozossegi median. Egyszeru nyelvtan. She / her azt akarja, hogy nokent tekintsel ra. Ez lehet barki, aki magara nokent tekint, de nyilvan egy ferfitol hulyen hangzik.
Ugyan ez igaz forditva is.
Jaj! Most ez komoly? Nyilván tudom, hogy ez angol névmás, te seggfej. Komolyan mondom! A rosszindulatú emberektől már herótom van. Fogadni mernék, hogy kb. ez az egész angoltudásod, kedves harmadik.
De akkor az első az az a nem, aminek tartja magát, és akkor a másik meg az, ahogy akarja, hogy megszólítsák? Mert én arra gondoltam, hogy igen az első, hogy he pl. az egyértelmű, de a második nem az, hogy kikhez vonzódik? Hogy pl. he/ him, ez egy magát férfinak tartó és férfiakhoz vonzódó személy? Vagy azt akarja, hogy őt him-kémt szólítsák?
Te olyan értetlen vagy.. Elmagyarázom, hogy a hozzád hasonló IQ bajnokok is megértsék, bár felesleges, mert úgysem te leszel az az ember, aki választ ad a kérdésemre..
Szóval: arra vagyok kíváncsi, hogy a második az a nemi identitására vonatkozik, vagy arra, hogy hogyan akarja, hogy szólítsák?
Szerintem #1 hasznos választ adott azért. Itt szerintem mindkettő arra utal, hogy hogyan szeretné, hogy szólítsd. Egy transgendernél sem láttam volna, hogy leírja a biológiai nemét, majd amelyik genderre váltott, mert akkor he/she | she/he lenne.
Inkább az, hogy ha she/they van, akkor ő lányként tartja magát számon, de magára vonatkozóan a gendersemleges megszólítást preferálja.
Ez az egész eleve zavaros, mert a gender sincs normálisan ledefiniálva és sokszor keverik a nemmel (biológiai nemmel), pedig köze nincs a kettőnek egymáshoz.
#7:
Hát ez hihetetlen, miért szerinted mégis mire vonatkozik, te észkombájn p*csa? És még te idegbajoskodsz a válaszokon meg seggfejezel? Hogy jön ide az, hogy "hogyan szólítsák"? Szerinted annyira hülyék az emberek, hogy nem tudják, hogy a he az hímet jelent? Te tényleg ennyire f*sz vagy vagy csak megjátszod magad? Feküdj le aludni inkább. Hülye p*csa.
Nincs semmi köze a szexualitáshoz. A megszólításra vonatkozik, hogy milyen módon szólítsd az illetőt, mert nem mindenki azonosul pl. a biológia nemével.
A she/her-nél mindkettő az adott illetőre vonatkozik, hogy pl. úgy beszélj róla, hogy "she likes milk/her milk spoiled."
A pronounok/megszólítások kiírása a transzneműeknél gyakori, hogyha pl. még átmeneti állapotban van a biológiai neméből az ellentétesbe való átváltása, akkor tudd hogy hogy szeretné hogy szólítsd, hogy elkerüld a kellemetlenségeket, és nem az általa preferált nemként utalni rá. (ezt "misgendering"nek hívják, lehet véletlen vagy szándékos)
Elterjedt lett egyébként a nem transzneműeknél is a nemi megszólítás kiírása a közösségi profiljuk bemutatkozó részén (főleg twitteren és instagramon), aminek a célja hogy normalizálja azt hogy az embereket a preferált nemén szólítsuk meg, és ne legyenek egyedül a transzneműek akik kiírják ezt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!