Hogyan tudtátok feldolgozni, hogy alacsonyabb anyagi színvonalon fogtok élni felnőttként, mint gyerekként éltetek?
Figyelt kérdés
A középosztály aljához tartozóként éltem gyerekként, nem jártunk külföldre nyaralni, belföldre is csak ritkán, de a létszükségletben sose nélkülöztünk. Reméltem, hogy felnőttként gazdagabb leszek, olyan szakmát tanultam, amivel nem lett volna lehetetlen, de úgy néz ki megmaradok a szakma legalján, és nem fogok jól keresni. Most 28 éves vagyok, még mindig a szülői házban élek. Édesapám már elhunyt, neki volt köszönhető a viszonylagos jólét gyerekkoromban. Már most valamelyest rosszabbul élünk, de előre tekintve nem is lesz jobb, sőt még nehezebb idők várnak később. 28/F2021. febr. 11. 21:11
11/11 anonim válasza:
9:
Melyik egyetem az? Legrosszabb híre talán a dunaújvarosinak van vidéken, Budapesten meg a GDF-nek.
De amúgy nem számít hol szerezted a diplomát, ha tanulsz, fejlődsz. Budapesten többel keresnél többet, mint amennyibe az albérlet kerül, az IT-s állasok 90%-a a fővarosban van. Én is szembesültem anno a problémaval, aztán rászantam magam a költözésre, első pesti munkahelyemen dupláztam az előző, vidékihez képest a fizetésem. Ja, és itt találsz olyan helyet is, ahol mentorálnak.
Egyébként én magam is visszaestem a 20-as és korai 30-as éveimre, mertszüleim közép- illetve felsővezetők voltak nyugdíjig, de nem bizros hogy így lesz, mikor én leszek 50.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!