Hogyan tudtátok feldolgozni, hogy alacsonyabb anyagi színvonalon fogtok élni felnőttként, mint gyerekként éltetek?
Figyelt kérdés
A középosztály aljához tartozóként éltem gyerekként, nem jártunk külföldre nyaralni, belföldre is csak ritkán, de a létszükségletben sose nélkülöztünk. Reméltem, hogy felnőttként gazdagabb leszek, olyan szakmát tanultam, amivel nem lett volna lehetetlen, de úgy néz ki megmaradok a szakma legalján, és nem fogok jól keresni. Most 28 éves vagyok, még mindig a szülői házban élek. Édesapám már elhunyt, neki volt köszönhető a viszonylagos jólét gyerekkoromban. Már most valamelyest rosszabbul élünk, de előre tekintve nem is lesz jobb, sőt még nehezebb idők várnak később. 28/F2021. febr. 11. 21:11
2/11 anonim válasza:
Mi alapján jelented ki 28 évesen, hogy a szakma legalján fogsz maradni?
3/11 A kérdező kommentje:
Informatikai diplomám van már öt éve. Amivel voltam munkanélküli, és belekóstoltam több irányába is, de több felé is elhasaltam benne. Most is ebben a szakmában dolgozom ugyan egy nem túl színvonalas mindenes rendszergazda állásban, és itt se állom meg a helyem maximálisan. Vidéki vagyok, lehet, hogy Pesten jobban menne, de nem én vagyok az az informatikai munkaerő, akire mindenki vágyik, és azzal se járnék jobban, ha ott keresnék 20 év múlva is csak 200.000-et egy albérletben. Lehet nem lettem volna mindig reménytelen, de egy kicsit elszállt felettem az idő, és, ha eddig nem tudtam villantani semmit, akkor ez után miért is jönne össze...
2021. febr. 11. 21:24
4/11 anonim válasza:
Én még nem tudtam feldolgozni, de nem vagy egyedül, ez generációs jelenség.
5/11 A kérdező kommentje:
Én is olvastam valahol, hogy a boomer generáció érte el azt, hogy a gyerekeik nagy része már szegényebb lesz, mint ők, hosszú idő óta először Európában.
2021. febr. 11. 21:30
6/11 anonim válasza:
Nem csak rajtad mult, egy redszergazda meg kene mindenhol teremtse a kozeposztaly eletszinvonalat. A fo bunos meglatasom szerint a hitelezesi rendszer mivel mindenki tud hitelt felvenni ezert az eszkoz arak igy a lakas arak es alberlet arak is egekbe szoktek. A gond, hogy ez a tendencia egy ideig meg folytatodni fog valoszinuleg. Egy ket evtizeden belul vagy lehet meg hamarabb is egy uj kommunista vagy legalabb is szelso balos lazadas se lepne meg, a tarsadalmi kulonbsegek miatti ollo kinyilasa miatt.
7/11 anonim válasza:
Nem értem miért kell ebbe beletörõdni? Azért maradsz mindig egy nulla, mert egy nullának állítod be magad, el is hiszed és valósággá is válik. Van róla fogalmad egy diplomás infós mennyit keres Ausztriában? Nem 200 ezer forintot. Bazmeg annyiért el se mennék dolgozi info diplomával. Nem tudlak sajnálni, bocs.
8/11 anonim válasza:
Kérdező, nem bántani akarlak, de milyen egyetemen végezted? (Nem kell kiírni természetesen a nevét, de általában az alja sulikban végzett infós ismerőseim vannak így, vagy még így se. Konkrétan van, amelyik egy webáruházban csomagol.)
Azért ha színvonalas suliban végeztél, és be is dolgoztad magad a szakmába, érdeklődő voltál, akkor nem így állnál.
9/11 A kérdező kommentje:
Vidéki egyetem, az itteni informatika szaknak van az egyik legrosszabb híre az országban. magukon az órákon érdeklődő voltam, és nem voltam tök hülye, első félévben még évfolyam első is voltam. de valahogy nem nagyon tudtam extrát magamra szedni, amivel tényleg kapós lennék a munkaerő piacon. igen mennék akár Ausztriába többért, mert még közel is van, valamelyest még beszélek is németül, de a munkaerőpiaci értékem nem olyan magas, hogy kelljek a sógoroknak. Valahol egy olyan munkahely kellene, ahol mentorálnak is, de nagyon nehéz olyat találni, és akkor is lehet, hogy nem tudnék továbblépni arról a szintről...
2021. febr. 12. 11:07
10/11 anonim válasza:
Én gyerekként voltam csoró, most jól megvagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!