Az emberek egyre racionálisabbak, már nem égetünk boszorkányt, nincs inkvizíció, már csak mérsékelt formában működik a vallásos agyrém. De láthatjuk hogy micsoda borzalmakat, halált, háborút, szenvedést okoz a vallás pl az arab világban, ahol a "felvilágosulás" még most sem igazán ért el.
2021. febr. 7. 18:13
22/29 anonim válasza:
22
Adok meg max. 100 evet ennek a fertonek.
2021. febr. 7. 18:14
23/29 anonim válasza:
Csillagozgasd a nénikédet! Kár, hogy akkor ennyi jött át neked a dologból. Nyilván nem kényszerből kell bérmálkozni, mert ez lesz az eredménye. Lehet szidni a vallásos érvelést, én mondtam egy ellenvetést, ti még mindig az erőszakos mocskolódás szintjén álltok. És ez lenne a nagy felvilágosult ember? :D De Buddha oké, nem? :D Vagy miben hisztek? Minden véletlen és éljen az önző, semmivel sem törődő én? Őszintén sajnállak titeket. De nyilván már csak Isten tud segíteni rajtatok.
2021. febr. 7. 18:26
24/29 anonim válasza:
Az igaz, hogy ma nem égetik a boszorkányokat, hanem egyenesen imádják őket. Vicces látni, ahogy a "nagy" vallásszidó emberek a Buddhista tanok népszerű változatainak hódolnak. Gyógyítgatják magukat spirituálisan, kártya jósokhoz járnak, kuruzslóktól vesznek mindenféle szereket és még ők a felvilágosultak. :D
2021. febr. 7. 19:05
25/29 anonim válasza:
Van, de minek?
2021. febr. 7. 20:11
26/29 anonim válasza:
Annyira röhejes, hogy itt szidják a Bibliát, amikor a parancsai szerint élnek. :D
Remélem, hogy a kérdező valódi véleményekre volt kíváncsi, nem csak egy aljas, provokáló troll.
Akkor viszont az "egy mese" színvonalú megnyilvánulásokkal nem hiszem, hogy tud mit kezdeni. Ezeket kapásból törölném adminként, mert magyarázat nélkül csak az írójukat minősítik. És lepontozhattok engem nyugodtan, ebből is csak az látszik, hogy tehetetlenek vagytok. ;)
2021. febr. 7. 20:27
27/29 anonim válasza:
A bibliai vérengzésről pedig. A zsidóknak nem egészen helyes istenképük volt, ezért nem fogadták el Jézust, aki a Szeretet Istenének tanítását hozta el az embereknek és nem a zsidók által elképzelt büntető, bosszúálló Isten volt. Hogy mit tettek ezért vele, szerintem a többség ismeri.
Ezért egy keresgélő, a vallásokkal éppen csak ismerkedő ember számára az Újszövetséget ajánlom kezdésnek. Az Ószövetség értelmezése még hittudósoknak se egyszerű feladat, akik legalább három bibliai nyelvet tökéletesen beszélnek kezdetnek. A gyakori népe azt hiszem, még nem ez a színvonal. :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!