Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miről szoktál nosztalgiázni,...

Miről szoktál nosztalgiázni, mesélj?

Figyelt kérdés
Olyan igazi nosztalgikus élményekre gondolok, amikor olyan nagy visszavágyódást érzel magadban, és nagyon jólesik visszagondolni.

2021. jan. 29. 14:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
73%
Mikor még este 20 óra után is kint lehetett lenni. 😞
2021. jan. 29. 14:41
 12/19 A kérdező kommentje:

Örülök, ha tetszik a kérdés!☺️

Én arról szoktam nosztalgiázni, hogy régen még a család jobban együtt volt, közösen nyaraltunk, nagyon szabadnak éreztem akkor magam. Most már széthúz mindenki, és sokan el is hunytak. Az általános iskolát nagyon szerettem, tanárokat, diákokat is, nagyon jó közösség volt, hiányzik az a biztonság, ami akkor volt. Írta valaki a régi karácsonyokat, azok nekem is nagyon hiányoznak, gyerekként egy csodának éltem meg. Hiányzik az ifjúságom, amikor még terveztem a jövőt, és azt hittem nagyon sokminden áll előttem. Hiányzik a kamaszkori énem, amikor még tettre kész voltam, és nem ilyen fásult mindennapok voltak. És főleg az hiányzik, hogy régen valahogy egyszerűbb volt minden, legalábbis innen nézve úgy tűnik.

2021. jan. 29. 16:07
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
2-es vagyok. Akik lepontoztak, fűznének hozzá magyarázatot is?
2021. jan. 29. 16:10
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

-Karácsony kicsiként, amikor az egész család együtt ünnepelt.

-Nyaralások kicsiként.

-Különböző emlékek, pillanatok, amikor még élt a kutyánk. Amikor bementünk vele a városba, nagy hó volt és Advent időszaka, vagy amikor sétálni mentünk a kedvenc helyeire. Vagy amikor a kedvenc ételeit kapta és utána hálás volt. Amikor vele játszottam és boldog volt.

-Általánosban, amikor az osztály másik fele távoltugrott jegyre, mi meg kosaraztunk vagy kéziztünk.

-Első tereplovaglásom, vágtával az erdőben.

-Amikor kiderült, hogy meglett a felsőfokom. (amit amúgy azért tettem le, hogy megmutassam a tanáromnak, hogy tudok angolul 😂😅)

-Szalagavatós meglepi táncunk.

-Diáknapok a suliban.

-Szalagavatós bankett.

-Nyári esték gimisként/általános iskolásként.

-Nyelvi előkészítős év.

-Utolsó, végzős osztálykirándulásunk, ami messze a legjobb volt.

2021. jan. 29. 16:14
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Arról az időszakról, amikor suli után hazajöttem és azt csináltam, amit akartam. Volt házi, de max 1-másfél órát vett igénybe, enyém volt a délután egy része meg az este.
2021. jan. 29. 17:03
 16/19 A kérdező kommentje:
Jajj, de elsírtam magam, ahogy a kutyáról írtál!!!
2021. jan. 29. 17:03
 17/19 anonim ***** válasza:
2017-es évre, szerettem azt az évet, fél országot bejártam, buliztam, csajoztam, mindig amihez kedvem volt, kihasználtam egy közel 40 milliós nyeremény bő felét.
2021. jan. 29. 22:52
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
2020 március előtti időkről...
2021. jan. 30. 09:39
 19/19 anonim ***** válasza:
49%

Szerencsére túl vagyok már a betegesen nosztalgiázó időszakomon. Ez nem azt jelenti, hogy nem szeretek ma is visszagondolni a régi szép emlékekre, csak már nem fulladok bele a saját önsajnálatomba, amiért azok elmúltak. Volt pár év, amikor azt hittem, hogy már sohasem lehetek igazán boldog, mert nem utazhatok vissza a múltba és élhetek át újra bizonyos időszakokat az életemben.

Ma már szerencsére sikerült viszonylag megbékélnem magammal és továbblépnem, a szép emlékeket pedig úgy kezelnem, ahogy azt kell: emlékekként, amikre jó érzés néha visszagondolni, de nem hagyhatom, hogy túlságosan meghatározzák se a jelenemet, se a jövőmet :)

Na, csak, hogy a kérdésre is válaszoljak közben:

- az első OKJ-s képzésem időszaka, 2013-tól 2015-ig. A gimi után felüdülés volt nekem egy vadiúj városba, vadiúj környezetbe kerülni, vadiúj barátokat találni és azt tanulni, ami igazán érdekel. Életem egyik legjobb és legfontosabb periódusa volt az nekem.

- régi közös pizzázások, iszogatások, bandázások a tindézserkori társaságommal a szülővárosomban. A gimiséveimben ezek jelentették szinte az egyetlen szociális életet számomra, és sajnálom, hogy akkoriban ezt még túl természetesnek vettem. 2-3 éve nem tudtunk már összeülni úgy, hogy mind a négyen ott legyünk, mert azóta mindannyiunkat eléggé elsodort az élet egymástól.

- közös időtöltés az egyik régi lánybarátommal: azon az ominózus OKJ-s képzésen ismertük meg egymást, és talán a legjobb barátommá vált az évek alatt, szinte már nővéremként szerettem. Ma már sajnos megromlott a viszonyunk, de minden nap eszembe jut.

- gyerekkori nyarak, karácsonyok: ez szerintem magáért beszél. Ha a tiniéveim nem is alakultak túl jól, de a gyerekkorom nagyon szép és teljes volt, rengeteg szép emlékkel és egész napos játékokkal a tesóimmal és más utcabéli gyerekekkel. Valahányszor visszatérek a régi családi házba, nem bírom ki, hogy ne nosztalgiázzak hosszú-hosszú perceket.

27/F

2021. jan. 30. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!