Miért csinálnak az emberek gyereket 2021-ben? És a jövőben?
Egyre sz@rabb és sz@rabb lesz minden, nem értem.
Abba nem gondolnak bele hogy milyen élet vár a gyerekükre? Túlnépesedés, emeberírtás, háború, betegségek, stb stb..
Én nekem nem kelleni fog gyerek, max örökbe fogadok.
Szüleim is azzal jönnek vigyem tovább családot ez az élet rendje meg ilyenek
16f
Ez mindenkinek a sajat egyeni dontese. Ha te nem akarsz, meg se kell indokolnod.
Ugyanigy, ha valaki akar, neked ahhoz semmi kozod. Nem a te problémád.
16 évesen én is azt éreztem, hogy egy szar hely a világ. Amúgy a családom volt az, meg a tinikori útkeresés és jovotlenseg , az útmutatás hiánya ketsegbeejtettek.
Fogalmam sem volt, hogy tudnám elkezdeni az életem. A szüleimet meg segítettek, de számomra világossá tették, hogy nem fognak.
Szerencsére később találkoztam a párommal, és együtt el tudtunk indulni, boldogultunk és boldogok voltunk, és meg akartuk ezt osztani az utodainkkal.
#5 Attól nem kell félni hogy kihalunk. Nagyon sokáig fent fogunk maradni emberi léptékkel nézve, ha csak nem jön valami katasztrófa vagy nem írtjuk ki magunkat (mindkettő simán előfordulhat). Azért igencsak majd 8 milliárdan vagyunk, pont hogy ránk férne egy kis népességszabályozás, hogy mindenki teszem azt csak 1 gyereket vállalhasson mert ez így hamarosan tarthatatlanná válik. Vagy akár át is lehetne szervezni a világot, hiszen ha egyenletesen, a lehető legoptimálisabb módon osztanánk el az erőforrásainkat, akkor elbírna a bolygó 10-13mrd embert is.
Szóval ja, gyereket vállalni ma már nem olyan egyértelmű dolog, mint régen. A jövő sem feltétlen lesz fényes (azért van remény) és nem akarok pesszimista lenni, de ha így folytatjuk tényleg rosszabb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!