Miért kell nyelvvizsga a diplomához?
A mai napon találtam egy kérdést, ami arról szólt, hogy egy csávó (meg ugye több is) megkapta a diplomáját nyelvvizsga nélkül. Ott volt egy kis komment háború stb.
Felmerült bennem a kérdés. Miért kell nyelvvizsga a diplomához? Érvek, ellenérvek. Ha rajtad múlna, Te nyelvvizsgához kötnéd a diploma kiadást?
"melyek azok a diplomák"
Tökmindegy, mit írna valaki, úgyis tudod előre, hogy mit válaszolnál rá, nem? ;-) Írd le nyugodtan: annak is van idegen nyelven szakirodalma, azt is érteni kell, különben nem leszel elég naprakész.
"Tökmindegy, mit írna valaki,"
Nem "valaki"! A kérdező mire gondolt
Azzal egyetértek, hogy szükség van idegen nyelv ismeretére, mert sajnos mi Európában elég rosszul állunk ilyen téren.
Én a rendszerrel nem értek egyet, ill. szerintem a nyelvoktatás színvonalával van a baj itthon, ugyanis nyelvvizsgához kötik a diplomát úgy, hogy normális nyelvképzés a felsőoktatásban nincs hozzá, e mellett általános és középiskolákban sem a legszínvonalasabb nyelvoktatást nyújtják (tisztelet a kivételnek).
Én azt vezetném be, hogy egyetemen/főiskolán is kéne tanulni egy idegen nyelvet, és abból is szigorlatot tenni, ami felérne szintben egy nyelvvizsgával. Csak ugye sajnos ezt nem fogják megvalósítani, mert akkor nem dőlne a lé a nyelviskoláknak a tanfolyamokra és a vizsgákra befizetett pénzből.
"mert akkor nem dőlne a lé a nyelviskoláknak a tanfolyamokra és a vizsgákra befizetett pénzből"
Az biztos, hogy iszonyat biznisz az egész. :(((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!