Mit tud csinálni az ember, ha elrontja az érettségit és nem jut be egyetemre?
Szakma, jogsi, minden egyéb nélkül. Egy faluban, a családjával élve.
Milyen lehetőségek vannak egy ilyen esetben? Tapasztalatokat is várok.
Nem vagyok ilyen helyzetben, csak kíváncsi vagyok, arra az esetre, ha esetleg így alakulna...
Elmegy dolgozni.
Van aki alapból nem az egyetemben gondolkodik.
Az érettségit újra tudod próbálni akár ősszel, akár tavasszal. Arra tudsz készülni akár egyénileg vagy magántanárral, vagy például nálunk azt is megengedte pár tanár, hogy visszajárjunk a fakultációs órákra. Ezen kívül pedig a lehetőségeiden és a szándékaidon múlik, hogy mit tudsz még menni. Tudsz-e és szeretnél-e járni valamilyen tanfolyamra pl. nyelvtanfolyam, jogosítvány szerzés, elvégezni egy OKJ-t vagy elmenni dolgozni.
Én kihagytam egy évet az érettségit követően és igazából akkor csináltam egy emelt érettségit, és ennyi. Akkor fejeztem be a jogsim, de az akkor már rég folyamatban volt, és jártam egy ideig nyelvtanfolyamra (de az inkább időtöltés volt, mert azt a nyelvet már beszéltem). Én pl. nem szerettem volna OKJ-ra menni, mert helyben nem voltak számomra szimpatikus rövid képzések és nem szerettem volna több évet kihagyni egy OKJ miatt, illetve nem tudtam volna más képzési helyen sem tanulni. Dolgozni szerettem volna, viszont nem találtam semmi lehetőséget (falu a semmi közepén) és emiatt ez kimaradt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!