Miért szánalmas az, ha valakinek tetszik az esti, éjszakai kijárási tilalom, mivel előnye származik belőle?
Figyelt kérdés
Alvászavarai vannak, és csak csendben tud elaludni ha nincs zaj körülötte, normál esetben meg elég zajos a környezete este, így meg most csendesebb, nyugisabb, kevésbé zavarják meg az alvásban. Viszont sokak szerint miért szánalmas, ha valaki örül a tilalomnak?2020. dec. 19. 04:33
1/10 A kérdező kommentje:
Nappali kijárási tilalomnak persze már nem örülne
2020. dec. 19. 04:43
2/10 anonim válasza:
Nem szánalmas, de eléggé önző, mert sokkal több embert érint ez rosszul, mint ahányat jól. Ha radikálisan lecsökkentik az adókulcsát pont annak a sávnak, amennyit én keresek, mindenki másnak meg növelik, akkor elvileg örülhetek, mert nekem jó, de ha nem önzőn gondolkodom, be kell látnom, hogy alapvetően ez egy olyan törvény, ami az emberek többségének gondot okoz.
3/10 anonim válasza:
Ne törődj vele, inkább örülj, hogy legalább neked előnyöd származik belőle, és élvezd, amíg lehet!
4/10 anonim válasza:
2-es: szerintem önző akkor lenne, ha mondjuk ő járta volna ki a kijárási tilalmat, vagy ha azért küzdene, hogy megmaradjon. De így, hogy örül egy helyzetnek, ami érvekkel alátámaszthatóan szükséges, így szerintem nem önző. (Most ne menjünk abba bele, hogy lehet a kijárási tilalom ellen is érvelni, mert egyikünk sem szakértő a témában.)
5/10 anonim válasza:
Azt mondanám, hogy ha szombaton fél 5kor gyakorizik, akkor kár volt örülni, most se alszik valami jól.
6/10 anonim válasza:
Ez se tart örökké ennek a korlátnak is vége lesz semmi nem örök.
Még most egy kicsit hisztiznek, megjátsszák a hatalmat de kopik ennek a fénye is .
7/10 anonim válasza:
Ki szerint szánalmas?
Személy szerint én is élvezem a csendet. Panelban lakom, így is zajos, de gyakorlatilag nem volt 10+ év alatt olyan estém, amikor végig tudtam aludni, mert mindig üvöltés, részeg társaságok a ház előtti parkban, ordító csövesek, ordító drogosok.
Reggel hajnalban a kutyák ugatnak meg összeverekednek mert a nagyokos gazdáik egymáshoz engedik őket.
Szemben iskola van, szakiskola, a gyerekek ordíttatják a zenét meg a ház előtt ordítanak úgy, hogy az építkezésen dolgozó segédmunkások hozzájuk képest művelt emberek.
Én nem bánnám, ha megmaradnának ezek a korlátozások bizonyos szintig.
8/10 anonim válasza:
Nem szánalmas. Szánalmasnak inkább az nevezhető, aki nem mutat hajlandóságot arra, hogy elfogadja azt, hogy vannak emberek, akiknek ez egyenlő a viszonylagos nyugalommal. Aki erre irigykedik, az nem élt még tartósan zavaró körülmények között. Könnyű az eszet osztani egy olyan környezetben, ahol a folyamatos bizonytalanság miatt nem az emberek írják a saját életüket, hanem az élet adta lehetőségek mentén kénytelenek tengődni.
9/10 anonim válasza:
az a szánalmas, hogy emberek milliói mennek tönkre ebben a hisztiben, te meg az együttérzés legkisebb jele nélkül ünnepelsz, hoyg jajj de jó, végre alhatok, mert a gonosz emberek nem hagytak aludni... költözz ki tanyára, ott egész évben síri csönd.
10/10 anonim válasza:
Az tetszik neked, amit csak akarsz. Másoknak ebbe semmi beleszólása nincs, és nem is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!