Hogyan lehet elköltözni az országból?
Húsz évesen költöztem ki külföldre, pontosabban Olaszországba, egyetemre. Négy évig éltem kollégiumban, majd a barátommal vettünk egy pici lakást a városban (Firenze), amibe a diákmunkánk bére és szülői támogatás mindkét részről segített.
Annak nem tudom a menetét, hogy kell a diplomát, hogy kell elfogadtatni, de ennek is megvan a menete, érdeklődj a szakodon, vagy ha már biztos, hogy ki mész, akkor a leendő munkahelyeddel.
Bárhova mész (ha a Magyarországhoz közel szeretnél maradni, akkor Csehországot tartom a legjobb megoldásnak) a nyelvet mindenképp tud legalább egy középszinten, de ha ez nem megy, az angolod legyen nagyon erős. Emellett legyél tisztában alapvető történelmi és kulturális dolgokkal, mert nem csak az áthangolódást segíti, de a helyiek szemében is szimpatikusabb leszel.
Elég bizonytalannak tűnsz, ezért mindenképpen gondold át, hogy ki szeretnél-e menni, és ha igen, akkor hova és miért.
Az, hogy elfogadnak attól függ, hogy milyen jellemed van és hogy viszonyulsz hozzájuk. Én könnyen beilleszkedtem, semmi hátrányom nem volt abból, hogy magyar vagyok. Ezért is írtam, hogy legyenek alapvető ismereteid.
26/N
1. Miért akarsz elmenni?
2. Milyen nyelveket beszélsz?
3. Slovákiában mi lenne jobb szerinted?
Köszönöm a válaszokat. Igen a nyelvet mindenképp meg akarom tanulni.
#4 hát csak azért szeretnék elmenni, mert egy kihívásnak érzem. Meg szeretek külföldön lenni. Olyan kívülállónak is érzem magam, de meg nem is. Jó a tudat, hogy idegen terepen vagyok, még akkor is, ha egy idő után megszokom és otthonossá is válik az új környezet is. Szóval ennek egyedül a személyiségemhez van köze. Ezért elég Szlovákia is, és nem célom mondjuk Svédország. És bizonytalan is ezért vagyok, mert nem tudom megéri e. Viszont ha sikerülne, akkor a hangulatomnak jót tenne. Szóval vágyok rá, de nem halok bele, ha nem jön össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!