Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért vannak hajléktalanok?

Miért vannak hajléktalanok?

Figyelt kérdés

Nem tudok már mit kitalálni, hogy aki hajléktalan miért nem tud dolgozni.

Tényleg? Semmi? Hát azért dolgozni mindenkinek kéne. Dolgozik=kap pénzt.

hajlék mindenkinek jár. bőven tudnák fizetni a legksiebb, legótvarabb lakás bérleti díját, sőt még kaviárra is telne mellé. Ha dolgoznának.

Utcaseprő például. Minimálbér felét, ha megkapják abból is lehet nagyon apró albit fizetni.

Tudom, mert a húgom az egyeteme miatt keresett valamikor kiadó lakásokat és voltak havi 30-40 ezres lakások is. a minimál bér fele 80e Ft. 40e Ft marad kajára, ruhára egy hónapban.

És jéé nem lennének hajléktalanok.

Ha én elveszíteném mindenem és kirúgnának a munkahelyemről, legyen az egy gyár például,(szó szerint mindenemet) és utcára kerülnék a legelső dolog, hogy munkát találnék. Mi olyan nehéz ebben?

2020. nov. 26. 12:01
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
30-40 ezres lakások... Szerintem kellene fordítani az asztali naptáradon - úgy 789 évet, - mert hogy te nem a 2020-as világban élsz agyilag, abban biztos vagyok! Aztán van egy két "apró", jogi körülmény is, - köztük az egyik az, hogy aki nem rendelkezik tartózkodási hellyel, állandó lakcímmel, azt nemes egyszerűséggel nem foglalkoztathatják (hivatalosan) a munkáltatók. A nem hivatalos része meg olyan, hogy dolgoztatnak bejelentés nélkül szarért-húgyért, aztán sokszor ki sem fizetnek. Gondolom, te boldogan tennéd fel a kezedet, hogy te is szeretnél ilyen stabil háttér tudatában éjt nappallá téve dolgozni! Azt is el tudom rólad képzelni - az eddig megismert agyi kapacitásod függvényében, - hogy boldogan és tömegesen jelentenél be magadhoz számodra ismeretlen, teljesen vadidegen, kiszámíthatatlan viselkedésű embereket - csak azért, hogy hátha méltóztatik rábólintani 20 év távlatában valamelyik munkára, (már ha mutat hajlandóságot arra az illető, hogy keressen is)! Egy csörgőóra nagy hasznodra válhatna jelen állapotodban, amely felébreszt több, mint nem naprakész ismereteidből időközönként!
2020. nov. 26. 12:32
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

Vagy kb úgy látjuk mint a főszereplő a Csudafilm -ben. Ott is azt hiszem a végén mondja a csávó hogy "ahhoz értek csak hogy hogyan lehet elcseszni a dolgokat".

Tehát nem bízunk magunkban, és félünk a kudarctól. Ezért eleve meg sem próbáljuk, ami így egy biztos kudarc.

És lecsúszunk. Van aki tudatosan csinálja ezt. Tudja hogy mi lesz, de nem tud változtatni. És tudatosan borul bele az árokba.

De ez egy hozzáállás az élethez. Egy mentális probléma, amibe bele lehet ragadni. Nem a munkával van baj, hanem azzal hogy mi hiába dolgozunk - akkor is ugyanoda jutunk.

2020. nov. 26. 12:32
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

"voltak havi 30-40 ezres lakások is. a minimál bér fele 80e Ft. 40e Ft marad kajára, ruhára egy hónapban."

Aha... Nincs rezsi, ugye, hiszen sem fűteni, sem mosakodni, sem világítani nem kell? Nincs szükség tisztító- és tisztálkodószerekre, wc papírra, villanykörtére? Ha talál egy munkahelyet, oda sem kell eljutni sehogy, ugye: Nem is sorolom tovább, mert látszik, hogy a legalapvetőbb dolgokkal sem vagy tisztában.

2020. nov. 26. 12:36
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Kb. olyan a hozzáállásod, mint a Marie Antoinette francia királynénak, aki azt mondta:

"Ha a szegényeknek nem telik kenyérre, akkor egyenek kalácsot."

Vagyis a hajléktalanok meg menjenek haza?!

2020. nov. 26. 12:39
 15/30 anonim ***** válasza:
96%

Meg hát 1 hónapig fénnyel táplálkozik, amire az első fizu megjön, ugye?

Kétszer is elkezdtem erre a kérdésre írni, de mindkétszer úgy végződött, hogy abból kitiltás lenne :D

Kérdező, remélem csak fiatal vagy, akkor van még remény, hogy később kicsit értelmesebb legyél :\ Máskülönben... megérett a világ a pusztulásra :D

2020. nov. 26. 12:41
 16/30 anonim ***** válasza:
4%
Miért panaszkodnak azok akiknek van rendes életük?
2020. nov. 26. 12:48
 17/30 anonim ***** válasza:
61%

Én többször is olvastam, hogy vannak hajléktalanok, akik dolgoznak. Meg se mondanák, hogy azok, mert rendszeresen fürödnek, mosnak, tehát normálisan néznek ki. Aki csak minden másnap fürdik - karácsony és húsvét másnap -, persze, hogy nem alkalmazzák, de azok nem is akarnak dolgozni. Jól elvannak a szutyokban. Ezek azok, akinek, ha ételt kínálnak fel pénz helyett, elküldi az illetőt tudjuk, hová. Ezek, akik kötekednek, vedelnek, büdösek, összeszarják -hugyozzák magukat utcán, buszon, villamoson. Nem is akarnak változtatni. Tudom, könnyű lecsúszni. Csak mikor a csavargó azt nyilatkozza, hogy 20-25 éve van az utcán, megkérdeznénk, mégis mit csinált ennyi idő alatt, hogy sehol sem tart? Miért nem tett érte, és kért segítséget? Több szervezet segíti a szegényeket. Nemcsak szállóra gondolok, hanem tanácsadásra, jogi segítségre, munkához jutásra is.

Bocsánat, de ilyeneknek hogyan, ki tudna-akarna segíteni?

[link]

2020. nov. 26. 12:53
 18/30 anonim ***** válasza:
92%
Nem vagy tisztában alalpvető dolgokkal, költségekkel, ez látszik. Én, mint HR-es még azt is megosztom veled, hogy bizony bejelentett lakcímre is szükség van a legtöbb ügyintézéshez-munkához is. Fekete munkáról meg annyit, h kb mint a kutya vacsorája. Minek gürcöljön, ha benne van, h lehet ki sem fizetik? Mit tud csinálni? Na látod. Van még mit tanulnod. Te benyalod a “bármit eléhetsz” dumát is a “motivátoroktól” ugye? Hát ezért tartasz itt agyilag.
2020. nov. 26. 12:58
 19/30 anonim ***** válasza:
83%
voltak havi 30-40 ezres lakások is. a minimál bér fele 80e Ft. 40e Ft marad kajára, ruhára egy hónapban. - ez a kedvenc részem! :D nah mindegy kérdezőhöz mást nem is intéznék, mert látszik, hogy csak trollkodik. Talán ugyanaz, mint aki az online oktatásos hülyeséget írta ki tegnap (szemtelenkednek az egyetemisták) legalábbis hasonló a stílus.
2020. nov. 26. 13:07
 20/30 anonim ***** válasza:
77%
Én nem vagyok hajléktalan(!), de a HR-esek még engem sem vesznek fel még árufeltöltőnek sem! Akkor pláne egy hajléktalannak mégis mire volna esélye a munkák terén, hogyha engem sem alkalmaznak, pedig én aztán nem vagyok olyan, aki ne akarna dolgozni! Még a legrosszabb munkákat is hajlandó vagyok elvállalni.
2020. nov. 26. 13:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!