6360 új fertőzött és 115 elhunyt - így gyakorlatilag véglegesnek mondható, hogy a korlátozásokat kiterjesztik az év végéig, és semmiféle feloldás nem lesz?
Őszinte részvét? És hogyan gondoltál ebben részt venni? Nem eszel velem szolidaritásból? Nem fizeted be a rezsid, közösen toljuk félre a számlákat?
:\
Másfél hónap ? Paromnak már 6 hónap sajnos ...mire lett volna munkája 9 nap után ismét kidobták.
De azért köszi az együttérzést van aki csak belerúg az emberbe.
Hozzá kell tenni, hogy a napi adatok nem naprakészek az új fertőzöttek számát tekintve.
Egy ismerősöm 14-én szombaton érzékelte a szaglásvesztést (csak ennyi volt, meg egy kis fáradtság, de se láz, se köhögés), 16-án hétfőn hívta az orvosát, aki megrendelte a tesztet. 18-án szerdán este értek ki, majd az eredményt csak 24én este 10kor tették fel. Azóta bőven tünetmentes, a doki azt mondta, hogy a megkérés napjától számolja a 10 napot, vagyis mai nappal már elvileg gyógyultnak számít. Második tesztet nem csinálnak, mert nincs rá kapacitás.
Szóval ő már 16án fertőzött volt, de csak a 25-ei adatokban szerepelt, mint igazolt covidos. Ráadásul sok doki meg se kéri a tesztet, hanem maradj otthon, aztán 10 nap után jelentkezz, ha nincs már bajod.
Szóval az, hogy most 6000 fertőzőttet írnak nem a valóságot mutatja, mert benne vannak azok akik már héttel ezelőtt is betegek voltak, esetleg azóta meg is gyógyultnak.
A betegszám az eddigiekhez képest emelkedett annak ellenére, hogy a Cecília szerint csökkenőben van.
Állítólag ma szigorítanak, ami természetesen lehet pont az ellenkezője is, hiszen a "logika" az hiányzik a kormány szótárából.
Szerény véleményem szerint -népszerűsítési okokból- karácsonyi könnyítések lesznek, ami után -sajnos- drasztikus 3. hullám várható majd januártól.
(De ne legyen igazam.)
Szerintem a második hullám csúcsa várható karácsonyra/karácsony utánra, nem a harmadik még. :) Nagyon sokan elindulnak a családjaikhoz az ország másik végébe, napokra.
Egyébként nekem is az a tapasztalatom, mint az 5-ösé. Mostmár sokadik ismerősöm járt úgy, hogy lejárt a 10 nap karanténja és tünetmentes lett mire megkapta a + eredményét. Esély sincs újra tesztelni mielőtt újra munkába állna valaki, de sok esetben már tesztet sem kérnek a háziorvosok, mert nincs értelme. Maradj otthon 8-10 napra, C, D vitamin, ágynyugalom, pihenés és szólj ha rosszabbodik az állapotod. Nem covid gyanúval veszik fel táppénzre ezeket az embereket, szóval a napi benyögött statisztikának az ég világon semmi valóságalapja. Az éppen aznap meglett pozitív eredményeket beközlik, de lehet az már két hetes teszt eredménye is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!