A barátnőm belinkeli, hogy milyen ajándékot kér Karácsonyra?
#12 Nem tekinthet senki igaz barátságként arra, ahol tabunak számít, hogy a ki milyen ajándéknak örülne.
Ami az érdeklődési körébe tartozik, és nagyon szeretné, azt úgyis előbb megveszi magának, vagy ha nem, akkor is csak ő tudja igazán, mi kell neki, mert az ő érdeklődési köre, ő van képben vele legjobban. Te legfeljebb vehetsz neki valamit, ami szerinted kapcsolódik az érdeklődési köréhez, de igazából semmi szüksége rá, vagy pont nem olyan fajta kell neki, vagy van már neki 100 másik ugyanolyan.
Hát így szerintem gáz, de amúgy alapvetően nagyon jó dolog.
@12 neked akkor nagyon felszínes barátságaid lehetnek, és szerintem csak te gondolod, hogy a barátaid tényleg örülnek annak, amiket veszel nekik. Az hogy tudod mi az érdeklődési köre, attól még nem értesz ahhoz a dologhoz. Pl. nekem a legjobb barátom fotós, megmondta mit szeretne, konkrét márkával, típussal a gépéhez, mert én hiába tudom mit szeretne, nem értek hozzá, és csak kicseszés lenne olyasmit venni, amit nem tud használni.
Én festeni szeretek, ahhoz kértem cuccokat és én is megmondtam neki, hogy milyen fajtát, mert a többi nem jó, nem tudnám használni.
A távolabbi barátnőim tudják rólam, hogy szeretek olvasni, meg hogy melyik műfaj illetve író a kedvencem, tavaly karácsonykor megvették nekem mindhárman ugyanazt a könyvet, amit ráadásul én már megvettem magamnak a megjelenés napján...
Ha megbeszéltétek akkor nem gáz. Ami a 20k-t illeti simán lehet, hogy neki nem tűnik soknak. Mármint van barátom akihez miután megismertem és először mentem el hozzá egy 10-15k-s "túlélőcsomaggal" érkeztem [pia + egy éppen témába vágó ajándék]. Ami az ő szemszögéből nézve nyilván mocskosul overkill lehetett, de nekem belefért úgyhogy miért ne. [Meg bizonyos okoknál fogva félig-meddig ennek a "kalandnak" áldozatul esett a martensem szóval az első találkozás poton 45k-ba fájt. :D ]
Ha neked sok a 20k vagy azért mert egyszerűen nem fér bele, hogy ennyit költs rá, vagy azt nem akarod hogy ő ennyit költsön rád akkor ha már barátok vagyok akkor ennyit gondolom csak megtudtok beszélni.
[Mondjuk szerintem a konkrét linkelgetés inkább akkor játszik ha a másik megkérdezi, hogy mit szeretnél / ő mutat pár dolgot és ha nagyon nem találja el az ízlésed akkor segítesz a szenvedésén. :D ]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!