Akkor lesz önálló és 'önmaga' az ember ha nem érdekli a többi ember véleménye?
Nem, de divatos ezzel igazolni az egoizmust.
Ez ugyanolyan, mint a bunkó emberek, akik azzal jönnek, hogy ők csak őszinték. Az őszinteséghez nem kell provokálni, bántani másokat, ez csak egy kifogás.
Az ilyeneket éppen hogy rohadtul érdekli a mások véleménye, és meglehetősen frusztrálja őket, hogy a többiek mit gondolnak, változtatni viszont nem akarnak, inkább tolják ezt az agresszív hülyeséget.
Akit nem érdekel valami, az nem beszél róla, és kész. Kismillió téma van, ami engem sem érdekel, például a sportautók, meg a kutyatenyésztés, de nem pakolom ki a FB-ra, és nem hirdetem, hogy nem érdekel, miért is tenném? Beszélek arról, ami érdekel.
Szerintem amúgy borzasztóan ritka, hogy valakit tényleg, őszintén ne érdekeljen a többiek véleménye, hiszen evolúciósan úgy vagyunk kódolva, hogy kapcsolódni akarunk a többiekhez (az ősember elpusztult volna egyedül, és az ösztönök nem változnak ilyen gyorsan), de ha van ilyen, az pont nem fogja magát azon törni, hogy ezt a többiek tudomására hozza, hiszen nem érdeklik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!