Miért van, hogy ha egy ember véleménye ütközik a többségével és/vagy az aktuális trendekkel, akkor azt az embert kiutálják és támadják a véleménye miatt?
Teljesen mindegy, mennyire kulturáltan adja elő ez az ellenkező véleményű ember a gondolatait, vagy milyen körülmények között/milyen helyzetben, csak nagyon ritkán értik meg ténylegesen, az esetek többségében vagy azonnal a torkának esnek, vagy a szemébe bólogatnak és a háta mögött támadják.
Mi az oka ennek? Csordaszellem? Más?
Érdektelenség. Leginkább.
Ha nem érdekel más nézőpont, csak a sajátomat, vagy ahhoz hasonlót fogok el.
Hasonló cipőben vagyok én is. Szerintem csordaszellem vagy más néven közösségi összeesküvés/szívatás. Ez olyan, mint amikor beleavatkozol egy vitába, hogy rendet teremtesz és a te torkodnak esnek.
Főleg azokat "közösítik" így ki, akire a környezete valamiért irigy. Bármit mond mindenbe belekötnek. Lehet ilyen: jól néz ki, gondtalanul él, nincsenek problémái, lazán éli az életét, sokféle hobbija van, valamit nagyon jól csinál, stb.
Mert akkor sok pontból meg kell támasztanod érvekkel, hogy miért az az előnyös amit te képviselsz és miért nem az amiben a legtöbben hisznek
Másként ki leszel közösítve, ez ilyen. Vagy keresel egy olyan társaságot akivel nem kell kűzdeni, de nyilván ez a nehezebb ha eleve egy ilyen helyzetbe kerülsz, gondolom nem annyira hétköznapi dologról van szó, hog csak úgy keress, egy ilyen társaságot aki hasonlóan gondolkodik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!