Hogyan oldják meg a temetkezési szolgáltatók a veszélyhelyzet alatti 50 fős limitet?
Nem érint, csak eszembe jutott.
Ebben az 50 főben benne vannak a temetkezési szolgáltató emberei is?
Számolják az embereket befelé? Vagy helyet kell foglalni előre? Vagy mégis hogyan?
De nekem ez a meghívás olyan furcsa. Én már eltemettem évekkel ezelőtt a szüleimet, és tényleg nem tudom... Az, hogy valaki elmegy-e, nem kötelesség. Ha valakit meghívok, de nem jön el, egy olyanról veszem el a lehetőséget, aki szívesen ott lenne.
De én például egy kisvárosban lakok. Nagy a család is. Ha történne velem valami, biztos vagyok benne, hogy 1-2 kolléga is ott akarna lenni.
A gyászoló családnak kellene számolgatnia, hányan vannak ott? A temető nem egy zárt hely...
Ha még 1-2 fővel többen vannak, odaállít a rendőrség, létszámot számol, majd bünteti a gyászoló családot?
De nekem a temetésemen inkább legyen ott 2-3 kollégám, mint egy olyan unokatestvérem mondjuk, akit csak temetéseken látok.
Vagy akár anyósom... Csak egy példa...
Na meg OK, a család kéri. De ha meg nem megy el mindenki a családból, akkor lenne egy-két hely barátoknak is.
"Ha még 1-2 fővel többen vannak, odaállít a rendőrség, létszámot számol, majd bünteti a gyászoló családot?"
Tipikus idióta provokatív kérdés.
Nyilván nem megy oda a rendőrség.
Ezt fogják legkevésbé ellenőrizni, inkább az illetők becsületére bízzák, hogy betartják-e.
Nyilván, ha szemmel láthatóan többszöröse a létszám a megengedettnek, akkor a temetkezési cég mondhatja a temetést intéző hozzátartozónak, hogy küldje el a többletet, mert szabálytalan körülmények között nem hajlandók végigcsinálni a temetést.
#6: Tényleg nem provokációnak szántam. Csak érdekel ebből az aspektusból is.
#7: Az nem a rendelet előtt volt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!