Milyenné válna szerintetek 20,100, vagy 1000 év múlva a világ ha az emberek hirtelen halhatatlanok lennének?
Igazából érdekesnek gondolom ezt és kíváncsi vagyok mások elképzeléseire ezzel kapcsolatban. Milyen lenne a társadalom, a politika, a tudomány, az orvoslás, az iskolák, minden?
(sem természetes, sem külső hatás révén nem halnának meg az emberek)
Amúgy a vallások is eltűnnének vagy alkalmazkodnának. Úgy értem, hogy nincs se Pokol se Mennyország. Vagy ha van se jutsz el oda, mert nem tudsz meghalni. Szóval mindenképp a fizikai világnak kéle élni. Viszont a "Ne ölj" parancsolatot kib@$źott nehéz lenne megszegni. :D
Meg biztos valaki kitalálná, hogy XY istentől kaptuk a halhatatlanságunkat.
Amúgy én 19/l vagyok, szóval pacsi #8-as. :D A fiatal csajoknak megy a fantáziálás a lehetetlen dolgokról. :D
Köszi! 😊
Bár szerintem #10 mögött elbújhatok😬 Igazán kifejtettem volna jobban az ötletem, de még tartott az online sulim és épp óra közben voltam, mikor írtam, ezért nem tudtam teljesen koncentrálni😅 Jelenleg meg fáradt vagyok, de jó belegondolni ebbe a kérdésben, még ha az ötlet, hogy sose halunk meg, ki is akaszt.
Bár, ha azt veszem időutazni szívesen mennék, ha lehetne, főleg előre, de vissza is (pl a saját életemben, hogy megváltoztassak 1-2 dolgot). Meg, ha lehetne, élnék több száz/ezer évig, hogy megtapasztaljam milyen egy szuper high-tech túlnépesedett világban élni, ami a nővérem jelenlegi gondolkodása szerint már lakhatatlan lenne. Ha egészséges lennék akkor, mennék talán a Marsra/más bolygókra is nyaralni/lakni kis időkre.😂
Te mit gondolsz?
Én vagyok a 4-es, 10-es, 11-es válaszoló.
"saját életemben, hogy megváltoztassak 1-2 dolgot"
Ez paradoxon lesz.
Csinálsz valamit, ami miatt visszamész az időben, hogy megváltoztasd. Megváltoztatod a múltad, szóval tulajdonképp meg se csináltad azt a dolgot. Így viszont nem lesz, ami miatt visszamenj a múltba, hogy megváltoztasd a múltad. Szóval mégis megcsinálod azt a dolgot, ami miatt visszamész az időben, hogy megváltoztasd. Stb...
Előre én viszont én is szívesen mennék.
A más bolyókat én csak úgy szeretem, ha vannak földönkívüliek is.
Ha szereted az ilyen gondolkodós kérdéseket, akkor itt van még pár:
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__egyeb-kerdesek__1042..
#kérdező
A bankba betett pénzed alig kamatozna, (ha kamatozna) mert az a banknak nem éri meg, hogy ma beteszel 1000 forintot, párezer év múlva meg úgy élsz a kamatjaiból, mint egy kiskirály.
A vagyoni különbségek meg mégnagyobbak lennének, már csak azért is mert vannak olyanok akik csak felhalmozni szeretnek, és olyanok is, akik nem annyira.
Az olyanokról meg nem beszélek, hogy mi lenne majd akkor, mikor az univerzum olyan mértékben kitágul, hogy a nagy semmiben alig lesz valami, mert túl messzi időpont, és addigra az emberek is másképp álnának az idő fogalmához. (Úgy értve, hogy 2 naprendszer közt az utazás irdatlan időt emésztene fel, a hosszú út miatt.)
Kérdés: az abortusz lehetséges lenne-e? Vagy csak a születéstől számítana valaki halhatatlannak? Mert ha nem lenne lehetséges, akkor sokan már csak amiatt a félelem miatt se vállalnának gyereket, hogy mi lesz ha fogyatékos lesz. Senki se akar valakit egy örökkétartó életre ítélni, úgy hogy mégse nem tud majd rendesen élni. Pláne a saját gyerekét nem.
Azt tudom, hogy nem lenne túl okos dolog visszamenni, de két olyan eset van, amikor nagyon szerettem volna valamit tenni, de nem mertem, mert féltem a következményektől, viszont így, hogy vírus van, és a korlátozás lehet eltart tavaszig, még jobban el kezdtem bánni.
Vissza a kérdéshez:
Az anyagiak része: oké, van aki gyűjti a pénzt, de nem költi. Ebben az esetben nem az a "gazdagabb", aki költ dolgokra, melyek által könnyebb élete, több élménye, nagyobb társasága lehet. Lehet kevesebb suskája van a bankban, de mondjuk, ha egy ember akkor keres pl 500 ezer forintot/hó és 400 000-et eltesz, lényegében úgy él, mintha putriban lenne, senki sem fogja megtudni, hogy gazdag, hisz évszázadok óta csinálja már ezt.
Ha az abortusz nem lehetséges, akkor én nem szexelnék túl nyugodtan. Mármint a párommal, akit szeretek nyilván, de random emberrel még gumival se, tekintve, ha lemennék abortuszra, azzal teremtenék a földre egy élő sejtcsomót, ami sosem tud fejlődni, majd a darabjaira szakad.
Ugyanakkor... ha az abortált zigóta életben maradna, a petesejtek és spermiumok sem pusztulnak el soha? Szóval lehetséges, hogy el kezdjen fejlődni egy baba mondjuk egy csatornában és ott a salakanyagra/szemére hagyatkozva kifejlődik? - ez így elég durva lenne
A másik ugye a szerelem: ha mindenki örökké 30, és egy idő után a gyerekek is 30-ak lesznek, lesz-e különbség a 800 és 500 éves ember közt? Általános lesz-e az 1000 éves korkülönbség? Meddig fog tartani egy kapcsolat, és lesz-e egyáltalán? Illetve, ha már itt tartunk, szerintem egyes emberekkel könnyebb lenne összejönni, hisz vannak akik úgy gondolják "ja, jó lenne vele lenni, de nem kéne egy életre", de mivel örökké élsz, így van időd sok emberrel randizni, nincs az, hogy elveszi az egész életed egy kapcsolat.
#14 vagyok megint, csak elmentem fürödni, és eszembe jutott 2 valami:
1. Ha a csatornás megtermékenyülés működne, a meddő pároknak ez egy ingyenes alternatíva lenne, de itt ugye nincs garancia arra, hogy a gyermek akit találnak egészséges (bár ez doki által kivizsgálható) A csatorna bébik egy külön kategória lennének az árvaházakban, és úgy osztanák őket, mint a cukrot, kb mindenkinek aki akarja őket, hisz kisebb lenne rájuk a kereslet, mint a hagyományosakra. Persze miután örökbefogadják őket a születési státuszuk csatornáról az 1. fogadó otthonuk nevére változna.
2. Mivel nem halnának meg, akik most idősek, de hirtelen mindenki csak 30-ig öregszik, így a ráncok, lógó mell, sörhas, ősz haj, kopaszodás, májfoltok sokkal ritkábbak lennének. Ezért kialakulna e körül egy divathullám, az emberek májfolt tetkókat csinálnának, random helyekről kollagén leszívást, melleresztést vállalnának. Az idősek szexualizálva lennének, kelendő szexmunkás válhatna belőlük. <--Ezt azért gondolom így, mert kultúránkban jelenleg a fiatalság a menő. Hogy miért? Mert ritka, épp ezért különleges. Az egészséghez, gondtalansághoz kötjük. Viszont egy világban, ahol nem létezik halál, az öregség jelei többé nem léteznek, csak pár emberen, és ott sem a halál, hanem a bölcsesség, tapasztalat jeleként szolgálná. Tehát intelligenciát sugározna, ami sokak számára vonzó lehet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!