Hogy fognak a kollégisták hazaköltözni, ha a dolgozó rokonaik nem tudják hazavinni őket este kocsival, mert 8-tól ez a röhejes kijárási tilalom van?
Kolis vagyok, egyrészt én már hazacuccoltam vasárnap, mert nekünk az egyetem már pénteken bejelentette a távoktatást, és sokan mások is így csináltak.
Másrészt nálunk például úgy van, hogy nem kötelező a teljes kiköltözés, a cucc bent maradhat, csak mi ne legyünk a koliban, és még kolidíjat se kell fizetni. Maradhatnak a koliban engedéllyel a határon túliak, külföldiek, doktoranduszok, szakmai gyakot végzők meg még mások is (kiküldték emailben, hogy pontosan kik), a lényeg, hogy csak engedéllyel lehet a koliban tartózkodni (egyelőre december 11-ig), illetve egy-egy napra is lehet engedélyt kérni, hogyha van valami jelenléti gyakorlat, zh, vizsga (ezek engedélyezettek egyelőre). Emellett november 16-ig lehet elhagyni a kolit, szóval nem egy napod van rá (igazából nálunk pl. tavasszal se egy nap alatt kellett kicuccolni, akkor is majdnem egy hét volt erre megadva, plusz ráadásul akkor is az volt, hogy aki nem tudja hazavinni a holmiját, annak ingyen megőrizték a koliban - és ez fix, kárpátaljai szobatársam szeptemberben hozta át a másik koliból a cuccát).
Amiket hallottam más egyetemen lévő ismerőseimtől, máshol is hasonlóan oldják meg.
Szóval egyrészt a legtöbb helyen van idő is, másrészt nem kötelező mindent hazavinni.
Biztos van olyan egyetem meg koli, ahol ez nincs így leszervezve, őket őszintén sajnálom, de szerencsére nem ez a legjellemzőbb.
Ne haragudjatok már, de ez rohadtul nem így működik:D
(tisztelet a kivételnek)
Kollégista vagyok, nincsen kocsink, de rokonom a kollégiumtól 1 órára lakik autóval, neki van.. Viszont ő dolgozott akkor, amikor ki kellett kiköltöznöm azon a szerdai napon, nem eröltethettem rá, szóval egyedül kellett megoldanom az összecuccolást, és a 3,5 órás vonat utat.
Kib@szott fárasztó, nem olyan egyszerű, ahogy azt páran hiszik hogy "összefogás blabla stb..." mindenki magára van utalva!:) Ráadásul egyetlen egy nap alatt hogy képzelték, hogy mindenki meg tudja oldani? Senki sem volt felkészülve rá...
Este 11-re értem haza, 4 nagy zsákkal, és egy kis bőrönddel, mert persze hogy nem a nagyot vittem el. Igen, maradtak még bent cuccaim, de szerintem aki épp gondolkodású, az igazán átérezhetné bármelyik kollégista helyzetét, akik között van olyan, aki nem engedhet meg magának mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!