Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek mi lesz ha meghalunk?

Noro2 kérdése:

Szerintetek mi lesz ha meghalunk?

Figyelt kérdés
Véleményem szerint ugyan olyan mint mielott megszulettunk.. semmi
2020. nov. 5. 20:51
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is.
2020. nov. 5. 20:56
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Semmi. Elalszunk, csak azután már nem lesz meg a pillanat, hogy reggel kinyitjuk a szemünket, tudni se fogunk róla hiszen az agyunk leáll, ahogy minden másunk is. Csak így elmúlunk és kész.
2020. nov. 5. 20:56
 3/16 A kérdező kommentje:
És mi a véleményetek a túlvilági életrôl meg a reinkarnációról?
2020. nov. 5. 20:58
 4/16 anonim ***** válasza:
72%

Ez engem is foglalkoztat a napokban.

(Nyilván valással lehetne most hozakodni, nem szeretnék).

Szerintem is ez van, elmúlunk, itthagyunk mindent, aztán páran szomorúak lesznek egy ideig, járnak a csontjaink/hamvaink fölé (sokan csak képmutatásból), majd szépen elfelejt mindenki.

Az egésznek semmi értelme.

2020. nov. 5. 21:00
 5/16 anonim ***** válasza:
34%
Én ilyen reinkarnációban meg a többiben nem hiszek, vallásos se vagyok. A tudományban hiszek egyedül. Az mindenre ad magyarázatot.
2020. nov. 5. 21:05
 6/16 anonim ***** válasza:

A reinkarnációban nem hiszek. A túlvilági élet meg megint olyan, hogy vagy van, vagy nincs. Nekem még senki nem jött vissza, hogy elmondja, mi a helyzet.

De kicsit ellentmondasz magadnak, hiszen azt írod fent, hogy semmi nem lesz utána.

De ezt nem negatív értelemben írom.

2020. nov. 5. 21:06
 7/16 A kérdező kommentje:

6. Az csak az en velemenyem hogy nem lesz utana semmi

Es en kivancsi vagyok olyan ember velemenyere is. Aki hisz a reinkarnacioban, hogy miert pont abban meg hogy o ezt hogy fogja fel stb

2020. nov. 5. 21:12
 8/16 anonim ***** válasza:
71%

Hiszek abban, hogy sokkal, de sokkal bonyolultabb a világ, mint amennyire mi azt fel tudjuk fogni. Vagyis hát ez nem hit, ezt már a tudomány is rengetegszer bizonyította. Borzasztóan lekorlátoz minket az érzékszerveink és az agyunk működése. (Csak gondolj arra, hogy mennyi sugárzás, hullám, stb. van, amit képtelenek vagyunk érzékelni, vagy hogy pl. a színek igazából nem is léteznek, csak az agyunk fogja fel így a különböző hullámhosszú elektromágneses sugárzást, sőt a kvantumfizika pl. már azt boncolgatja, hogy a tér egyáltalán nem úgy működik, ahogy mi gondoljuk, és az idő sem létezik, csak az agyunk alkotja meg, hogy rendszerezze a dolgokat, stb. stb.)

Pont a tudomány miatt gondolom azt, hogy az a fizikai valóság, amit mi érzékelünk, az csak egy nagyon kicsi, és hamis szelete az egésznek. Ha pedig a fizikai létünk egy illúzió, akkor igazából élet és halál is valószínűleg nem úgy létezik, mint ahogy azt mi most felfogjuk.

Nem konkrétan a reinkarnációban hiszek, hanem abban, hogy minden ember része valami nagy egésznek, amiben az egyén fizikai halála nem is annyira fontos, lényeges dolog, mint ahogyan mi azt belülről, az agyunkba lekorlátozva látjuk. Azaz olyan értelemben nem létezik sem halál, sem élet, ahogy mi gondoljuk - csak az agyunknak valahogy rendszereznie kell a különböző állapotokat.

2020. nov. 5. 21:28
 9/16 anonim ***** válasza:
Ez érdekes elgondolás, nagyon megfogott.
2020. nov. 5. 21:30
 10/16 anonim ***** válasza:
Semmi.
2020. nov. 5. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!