Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Meddig ápolnátok a szüleiteket...

Meddig ápolnátok a szüleiteket ha ő nagyon beteg lenne?

Figyelt kérdés

Tegyük fel kemotárápiára járna.És utána ágyban feküdne.

Mennyi idő után hagynátok magára?

2020. okt. 31. 15:59
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
60%

Én ápoltam a Nagymamámat (aki felnevelt) az utolsó hetéig. Az utolsó hetében volt kórházban.

Erkölcsileg nem egyszerű.

Ha már az utolsó stádiumban van, a kórházban se tesznek csodát, de lelkileg lehet rosszabb neki.

Ápoló járt ki, Hospice, 2 naponta. Mondjuk azt furcsálltam, hogy csak 2 naponta. Kevés volt így a segítség lelkileg, de máshogy is.

Nincs jó döntés azonban. Nekem ahhoz is terápia kell majd, hogy feldolgozzam és kisebb lelkifurdalással, kételyekkel éljek tovább.

De nem egyszerű...

Kórházban, szeretteitől és megszokott közegtől távol; ha segíteni tudnak neki, akkor az sokszor csak morfiummal....

2020. okt. 31. 23:13
 12/15 anonim ***** válasza:
79%

Én pelenkáztam, fürdettem, itattam amúgy.

Egyetem után voltam, ő még kapta a nyugdíját, tartalék pénz volt vagy 4-5 millió.

Talán valami jobb ápoló lett volna a megoldás, aki gyakrabban jön..

2020. okt. 31. 23:17
 13/15 anonim ***** válasza:
0%
Felvehetnének ápolót maguknak. Én nem fogok alóluk szartlapátolni. Kölcsön kinyír visszajár...
2020. nov. 1. 19:29
 14/15 anonim ***** válasza:
Miert teged ki tett anno tisztába ??? Nem az edesanyukad és/vagy az edesapukad?
2020. nov. 1. 20:03
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Most pont ilyen helyzetben vagyok, de nagynéni nem nagyszülő és bordatörés, pelenkás, járni nem tud. Egyszer már hazahozták a klinikáról, azt hazudva, hogy el tudja látni magát, majd amikor megint leesett a földre a székről akkor a mentők megint elvitték, most mások kórházban van, de nagyon ki akarnák rakni, csak gyakorlatilag nincs olyan rokona akit kötelezhetnek erre (orvosi ellátást is igényel, de ez a jelenlegi helyzetben alapból nem gond, lazán raknak ki betegeket). Nem tudom ellátni, magam rokkant státuszban vagyok nem jó az immunrendszerem, meg nincs gyógytornász végzettségem se, és a sok kemoterápia miatt az immunrendszerem se jó, pelenkázáshoz. Ha anyukámról vagy testvéremről lenne szó akik sokkal jobb személyiségek alapból, vállalnám a végsőkig, értük veszélyeztetném is akár magam.
2020. nov. 9. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!