Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan lehet leszokni a...

Hogyan lehet leszokni a túlzott internet-használatról?

Figyelt kérdés

Habár internetes tesztek alapján nem vagyok függő, de én úgy érzem, hogy igen. Elvégre most interneten próbálok segítséget kérni, hogy leszokjak róla. Némiképp paradoxonnak tűnik...

Arról van szó, hogy nem bírom abba hagyni. Vagyis ez ebben a formában nem igaz, de ha nincs más dolgom, akkor a neten töltöm az időt. Gimisként meg nyáron a házban való segítésen kívül nem igazán van dolgom. Iskolaidőben néha a tanulás rovására is megy, de ez nem kifejezetten jellemző, az tanulmányi átlagom így is 4,5 , szóval nem kifejezetten rossz.

Viszont sajnos egyre kevesebbet olvasok és úgy érzem nem tudom kontrollálni, hogy mennyi időt töltök netezéssel.

De az is baj, hogy amikor nem netezek, akkor ábrándozok. Számomra ez a kettő létezik: A net és a kitalált világom/barátaim.

Még valami könnyedebb könyvbe még el is merülök, de a szép- és a szakirodalom az nem megy. Pedig 13-14 éves koromban Dosztojevszkij volt a mindenem. Amióta sokat netezek, azóta csak könnyedebb irodalmat olvasok, mert abban ha szünetet tartok, akkor könnyen fel tudom venni újra a fonalat, nem kell ráhangolódnom.

De még egy sci-fi se megy, mert annál is koncentrálni kell, ha minőségi.

Ezért kérdezem, hogy mit csináljak, egyedül képtelen vagyok rá. Rossz érzéssel, de bekapcsolom a gépet/telefont akkor is, ha tudom, hogy ez már túl sok.

Vissza szeretném kapni a régi önmagam, de nem tudom hogyan. Az internet már túlságosan a részemmé vált és hihetetlenül sok időt töltök el a használatával.

És lehet, a kilencedik az ment még a túlzott internet-használattal, de kétlem, hogy a tizedik és az azt követő évek is menni fognak. Pláne, hogy egyetemre is szeretnék menni.

Pedig elhatároztam, hogy nyáron felhozom magam franciából, illetve matekból megpróbálom megtanulni a középiskolai szintet, hogy utána a főiskolai/egyetemi könyvekkel folytathassam, mert rengeteg könyv van itthon matek és fizika témakörben, ami érdekel. De azokkal se foglalkozom, csak netezek. Ezt már némiképp betegesnek érzem.

Nem tudom mi lesz így velem, szóval ha valakinek van bármi ötlete, akkor legyen szíves és írja le.

Mi lenne hatékonyabb valahogy megpróbálni rávenni magam, hogy teljesen hagyjam a netezést, vagy eleinte csak csökkenteni próbáljam? Mert ötletem sincs...

2020. júl. 17. 14:55
 1/5 anonim ***** válasza:
9%
Ha lenne életed, ugy simàn le lehet.
2020. júl. 17. 16:50
 2/5 anonim ***** válasza:
89%
Állíts be időszakos korlátot magadnak és onnantól már önakarat.
2020. júl. 17. 17:16
 3/5 anonim ***** válasza:
Mozdulj ki!!!
2020. júl. 17. 22:31
 4/5 anonim ***** válasza:
Na, sikerült? Velem is ugyan ez van :(
2020. dec. 15. 00:20
 5/5 anonim válasza:
Csinálj magadnak egy óra rendet vagy àlitsd be a telódat amennyire akarod és mikor letelt menj el a géptől/telótól. És kontrollàld magad (milyen könnyű így írni nem? :D) na de azért próbáld meg. Vagy szòlj a szüleidnek szóljanak rád xddd
2020. dec. 17. 07:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!