Gyilkosnak tekintitek azokat az embereket akik koronavírusos tünetekkel közösségbe mennek?
Vagy úgy mennyire néztek rájuk másképp mint akkor amikor még nem volt ismert a koronavírus? Mert tudtommal ezelőtt divat volt lázasan, hányás hasmenéssel munkába, iskolába, boltba szaladgálni.
Most érdekes módon azt vettem észre, hogy ha valaki köhög egyet-kettőt már meg akarják kövezni.
"Mert tudtommal ezelőtt divat volt lázasan, hányás hasmenéssel munkába, iskolába, boltba szaladgálni."
Bravó! Csak gratulálni tudok neked,kérdező...
"senkire nem néztek csúnyán, mert elköhögte magát, most meg..."
De, én korona előtt is csúnyán néztem a betegekre. Beteg, akkor maradjon otthon, tökmindegy milyen betegség. Engem ne fertőzzön össze, de senki mást se. Ugyanúgy egy bunkó bántalmazónak nézek minden közösségbe járó beteg embert.
És honnan tudod, hogy aki köhög az beteg? Mi van, ha csak allergiás, vagy nem bírja a párás, vagy száraz levegőt? Vagy egyszerűen csak félre nyelt?
Ha foglalkoznál napi szinten az egészségeddel, akkor nem f..snál be, ha melletted valaki elköhögné magát.
De erről szól a kérdés, hogy xy betegség tüneteivel.
Én allergiás vagyok, sokat köhögök, de teljesen más mint amikor beteg vagyok.....
Tudom, nekem is sajnos vitt el tüdőrák rokonomat. :(
De azért szerintem akkor is látszik/hallatszik egy emberen, hogy vírusos beteg ("megfázott") vagy allergiás, tüdőbeteg stb.
Meglehet különböztetni a betegséget az allergiától, félrenyeléstől, portól. De a 99%-a aki konstans köhög, esetleg folyton orrot fúj, az betegen járkál. Aki meg a dohány miatt köhög, erre inkább nem szeretnék mit mondani, dohányellenes vagyok, rég el kellett volna törölni a világról, nem szabadna léteznie.
Amúgy is nagyon régóta szorgalmaztam a maszkok széles körű. mindennapi használatát zárt tereken, végre eljött az idő, azóta nem is voltam beteg mert nem fertőzzük körbe egymást. Ritka, hogy március óta jól vagyok és nagyon jó érzés.
TB-re mehetsz, ha betegség miatt nem tudsz dolgozni. Én így szoktam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!