Miért pontoztok negatívan?
Rengetegszer látok olyat, hogy egy kérdést teljesen jól precízen megválaszolnak mégis lepontozzák.
Mondok egy példát.:
Kérdés: Szeretitek a mogyorós csokit?
Válasz: Nem nem szeretem, ráadásul allergiás vagyok is rá.
És ez a válasz így mondjuk olyan 30% -os.
Nem nem magam miatt írom ki ezt a kérdést, de tényleg fura látni, hogy egy rendes választ lepontoznak annak ellenére, hogy a kérdező volt hogy meg is köszönte az illetőnek mert csak ő írta meg rendesen a választ a kérdésre.
Akik lepontozzák ezeket miért?
#1 a válaszra az x re kattintani azaz a nem hasznos ra. :D
#2 Hát igen xD
esetleg az utolsó előtti re kattints akkor.
Miert nem írtad le pont az egyertelmű valaszt?
Ezeket azért pontozzák le, mert nem "ők szeretik a mogyoros csokit" - más szóval mert az adott válasz nem fer bele az ideológiai nézetükbe - és bizonyos dolgokban egyetért az emberek többsége.
Pl.:
A mogyorós csoki finom
Az ananászos pizza undorító
Stb...
Aztan jönnek az érdekes, megosztó kerdesek:
Tamogatjátok az eutanáziat?
Akartok gyereket?
Szerintetek helyes az abortusz engedelyezése etikailag?
Elítélitek a homoszexualisokat?
Az ilyen kérdéseknél ritka a 100%-ban hasznos valasz, mert az egyik oldal haragjában/felháborodasában nem tartja helyesnek az övével ellentétes véleményt.
Ha te sosem pontoztal le valaszt a szubijektív nézeteid miatt egy kérdest akkor gratulalok, mert az értelmes kissebséghez tartozol.
Bár nem a kérdés része, de én néha mobilon véletlenül pontozok le vagy fel válaszokat görgetés közben (nem tudom miert nem lehet deaktiválni ezt a funkciót ideiglenesen, vagy legalább az értékelés után 5 percig korrigálni) - de azzal, hogy direkt pontoznak le "mi a vélemenyed" jellegű kérdések alatt a témáról alkotott véleményüket leíró valaszokat szerintem etikátlan és értelmetlen.
Teljesen értelek :D
Igen tényleg kihagytam az egyértelműt de ezek ugrottak be hírtelen.
De ez is csak plusz 1 lehetőség. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!