Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit válaszoltok ha valaki...

Mit válaszoltok ha valaki illetlen kérdéseket tesz fel, de nem akarjátok megbántani?

Figyelt kérdés

Főleg életvezetéssel, munkával, anyagiakkal, házassággal vagy gyerekkel kapcsolatos. Például pincérkedek egyetem mellett és megkapom: "Mikor lesz normális munkád?" vagy “Na és mikor érkezik már a kisunoka? Várják már a nagyszülők, igaz?”

“Mi újság a pasikkal/csajokkal? Semmi? Hát hogy lesz ebből így időben esküvő?”

2020. okt. 14. 12:10
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Én is inkább azt mondanám, hogy nem akarunk, mint azt, hogy nem lehet. Aztán ha lesz, akkor lesz.
2020. okt. 14. 13:22
 12/18 anonim ***** válasza:
86%
Semmit, udvariatlan nem akarok lenni, terelek.
2020. okt. 14. 13:24
 13/18 anonim ***** válasza:

Általában valami (ön)ironikus válasszal ütöm el a dolgot.

Aki annyira tapintatlan, vagy éppen máshogy szocializál (pl. nagyszülők), azokkal hiába állsz le vitázni ilyen témákban. Felesleges belemenni, mert csak sértődés meg idegbaj lesz belőle.

2020. okt. 14. 14:39
 14/18 Metionin ***** válasza:
"Nekem így jó, kérlek ne szólj bele az életembe." Ha megsértődik, akkor ámen.
2020. okt. 14. 22:27
 15/18 A kérdező kommentje:
Egy ismerős eleve nem akar családot alapítani, de a tapintatlan embereknek azt mondja, a cukorbetegséget stb. nem akarja örökíteni. (tényleg van neki de semmi kapcsolat nincs). Nem tudom mit szólnak hozzá, de nem butaság.
2020. okt. 15. 08:25
 16/18 anonim ***** válasza:

Basszus, ha hazudozni akar valaki, akkor millió dolgot ki lehet találni, különböző felmenők különböző genetikai problémájáról.

De a kérdésed nem erről szólt, hanem az udvarias hárításról, erre viszont már kaptál millió választ.

Bár én nem értem, hogy illetlen kérdésre miért kell illendően válaszolni? Nyilván rettegsz a konfliktustól, így viszont csak egy kérdés feléd és máris mindenki tudja még azt is, hogy milyen színű bugyi van rajtad.

2020. okt. 15. 08:38
 17/18 A kérdező kommentje:
#16, ez csak egy megjegyzés volt, arra voltam kíváncsi más mivel rázza le őket. És valóban konfliktuskerülő vagyok, d nem jelenti azt, hogy őszintén válaszolok ilyen kérdésekre, inkább udvarias semmitmondón. A kérdés további tippekkről szól: (Pl. mennyit keresel kérdésre: nem sokat de eleget a megélhetésre.)
2020. okt. 15. 08:43
 18/18 anonim ***** válasza:
Én ilyenkor nem válaszolok. Csak nézek az illetőre. Ebből érteni szoktak.
2020. okt. 15. 13:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!