Mit válaszoltok ha valaki illetlen kérdéseket tesz fel, de nem akarjátok megbántani?
Főleg életvezetéssel, munkával, anyagiakkal, házassággal vagy gyerekkel kapcsolatos. Például pincérkedek egyetem mellett és megkapom: "Mikor lesz normális munkád?" vagy “Na és mikor érkezik már a kisunoka? Várják már a nagyszülők, igaz?”
“Mi újság a pasikkal/csajokkal? Semmi? Hát hogy lesz ebből így időben esküvő?”
Általában valami (ön)ironikus válasszal ütöm el a dolgot.
Aki annyira tapintatlan, vagy éppen máshogy szocializál (pl. nagyszülők), azokkal hiába állsz le vitázni ilyen témákban. Felesleges belemenni, mert csak sértődés meg idegbaj lesz belőle.
Basszus, ha hazudozni akar valaki, akkor millió dolgot ki lehet találni, különböző felmenők különböző genetikai problémájáról.
De a kérdésed nem erről szólt, hanem az udvarias hárításról, erre viszont már kaptál millió választ.
Bár én nem értem, hogy illetlen kérdésre miért kell illendően válaszolni? Nyilván rettegsz a konfliktustól, így viszont csak egy kérdés feléd és máris mindenki tudja még azt is, hogy milyen színű bugyi van rajtad.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!