Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Elméleti kérdés! Melyik...

Elméleti kérdés! Melyik képességet birtokolnátok a legszívesebben, és miért?

Figyelt kérdés
Tisztán elméleti, gondolatébresztő jellegű kérdés. Felsoroltam néhány "különleges képességet", amikről nagyjából mindenki tudja mit takarnak. Kérdésem: h csak egyet választatnátok, melyik lenne az, és főleg miért pont az? Mire használnátok, mi változna, miben jelentene előnyt, és esetleg mi lenne a hátránya?

2020. okt. 12. 22:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Az ellenálhatatlanságot.

Nincs kifejtve igazából hogy melyik milyen.

A gondolatolvasás is jó, de csak néha. Abba bele lehetne kattanni, ha pl minden ember gondolatát egyszerre hallanád pl 10 méteres körzetben. Ez átok lenne és nem képesség így.

A teleportálás is jó lehetne, de annál is megvan egy csomó kérdőjeles dolog, hogy milyen alapon lehetne teleportálni, meg mennyire (szigorúan) pontosan. Pl ha ott épület van ahova én teleportálnék akkor mi van?? Az épület mellé érkeznék, vagy meghalok az épület által?

Az 1000 év is jó lenne, de az sincs odaírva hogy egészségesen. Azért ha pl 70évesen lerobbanok a lábamról és már csak szenvedés az élet és még van előttem 930év szenvedés, annak tudatában hogy csak rosszabb lesz.

Nagyon nem mindegy melyiket hogyan értelmezzük és milyen feltételekkel.

2020. okt. 12. 22:47
 12/18 anonim ***** válasza:
#11 Engedd el a fantáziádat. Tegyük fel, hogy minden csak jól alakulhat. :)
2020. okt. 12. 22:51
 13/18 anonim ***** válasza:
Ha a világ összes nyelvén tudnék beszélni, sose lennének gondjaim a munkával, és olyan pofátlanul magas fizetést kérhetnék, hogy a dédunokáimnak sem lenne anyagi gondjuk.
2020. okt. 12. 23:30
 14/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszát, érdekesek. :)

Teljesen jogos hogy nem voltak részletesen kifejtve a pontok, ezt most pótlom, remélem ennek fényében majd könnyebb lesz választani:

- Gondolatolvasás: itt nem hallod automatikusan mindenkiét aki körülötted van, hanem célzott, akire koncentrálsz, pontosabban akivel beszélgetsz.

- Teleportálás: tegyük fel pontosan belőhető, tehát nem az van hogy mondjuk azt mondod elteleportálsz Los Angelesbe, és egy felhőkarcoló tetejére esel vagy a tengerbe, hanem mondjuk direktben egy utcára vagy szobába vagy akármi, a lényeg hogy nincs véletlen baleset belőle.

- Láthatatlanná válás: itt kellett némi limit, különben túl előnyös lenne. Azért egy óra sok mindenre elég, még a női öltözőbe bemenni is. :D

- Emberfeletti erő: itt arra gondolok mint pl. a szuperhősös filmekben, odébb teszel kocsikat fél kézzel, meg nem visz a golyó, ilyenek.

- Összes nyelv: ide nem kell magyarázat, egyértelmű. Minden nyelv, nyelvjárás, dialektus anyanyelvi szinten.

- Ellenállhatatlanság: itt sem azt kell elképzelni mint a gondolatolvasásnál, hogy 10 méteres körzetben aki észrevesz az megy rád mint a zombi, hogy megkaparintson, csak arról lenne szó hogy ha pl. valakivel össze akarsz jönni vagy haverkodni, akkor az sosem fog nemet mondani neked, mert nem lehet ellenállni neked. :)

- Azt furcsállom hogy az 5 perc előre látásnak nem látjátok gyakorlati hasznát, őszintén nekem ebben van a legtöbb potenciál: megelőzhető balesetek, megelőzhető károk, megmenthető emberek/állatok, arról nem is szólva hogy mondjuk fel tudsz készülni olyan dolgokra amikkel meg tudsz lepni másokat ha tudsz róluk előre, és akkor még nem is említettem, hogy pl. ha élőben fogadsz Tippmixen, mondjuk a 80. percben 4-szeres odds van rá hogy lesz még egy gól, te meg látod hogy a 83.-ban valaki ló egyet, akkor megteszed 100.000 Ft-tal, és jó havi bevételed lett 3 perc alatt.

- Az állati kommunikációhoz sokat nem tudok hozzátenni: az emberrel is szót értesz, aztán ott se fogod meggyőzni a rablót hogy ne rámoljon ki. De lehet lennének állatok akik nem bántanak ha tudják hogy te sem fogod őket, esetleg megmenthetnéd őket ha tudod őket figyelmeztetni, amit utána meghálálhatnának, vagy ilyesmik.

- Az 1000 év elismerem trükkös, de én úgy képzelem el, hogy az ember 1/10-es sebességgel öregszik, tehát nem lesz már 70 évesen beteg, rokkant még 930 évig, hanem több száz évig fiatalos marad (nyilván beüthet itt is betegség, de kisebb esélyekkel).

- Az emberfeletti reflexeket sem kell magyarázni, de szerintem abban is lehet potenciál.

Remélem segítettem. :)

2020. okt. 13. 01:24
 15/18 anonim ***** válasza:

A teleportálást választanám, mert rengeteg szép hely van a világon, ahová esélyem sincs eljutni, úgy pedig simán megtehetném.

Nekem kicsit fura, hogy a "világ összes nyelvén beszélni"-t milyen sokan választották. Most őszintén, mire lenne ez jó a gyakorlatban? A 90%-át úgyse használnád soha, hacsak nem lennél világutazó. (Vagy nem lenne meg hozzá a teleportálási képességed is, hogy bárhová elmehess.:D )

Gondolatolvasás: szerintem ebből csak sok sértődés lenne.

1000 éves élet még egészségesen se kéne. Folyamatosan gyászolni kellene az elhunyt családtagokat, barátokat.

Emberfeletti erő/reflexek - a mindennapi életben feleslegesnek tartom. Állatokkal kommunikálás max akkor, ha velük foglalkozom hivatásszerűen. Kutyával/macskával így is el lehet boldogulni.

Ellenállhatatlanság: ezzel még lehetne kezdeni valamit, főleg úgy, ahogy írod, hogy akit akarok azt megszerzem. A láthatatlanság és az 5 perc jövőbe látás is jól jönne néha. A teleportálás mellett még ebben a háromban látok fantáziát.

2020. okt. 13. 08:16
 16/18 anonim ***** válasza:

Személy szerint én sokat agyaltam a láthatatlanság, a teleportálás és az összes nyelv ismerete között. Végül a teleportálásra szavaztam.

Az összes nyelv hasznos lenne, ha nagy világjáró lennék, de nem szoktam külföldre utazni. Persze jó kombó lenne a teleportálással, de ne legyek telhetetlen. :)

A láthatatlanság nem járna külön előnnyel nálam, inkább hangulati elem lenne. Persze hasznos tud néha lenni, ha nem vagyok szem előtt, pl rizikós környéken, de csak láthatatlan lennék, zajtalan nem.

A teleportálásnak viszont csak előnyeit látom. Ha nincsenek balesetek és minden pöpecül sikerül, akkor nem kell többé bérlet, jegy sehová és az utazási idő is leredukálódna egy pillanatra. Ez azért hasznos dolog. Persze megeshet, hogy egyes helyekre így is vonattal mennék, mert szeretek vonatozni. De amikor dolgom van és időre megyek, egy gyors és precíz teleportálás nagy segítség. Nem csak a pontosság miatt. Ha egymagam vagyok és veszélyhelyzet lép fel, mert pl betámad egy banda, a konfliktust könnyen el tudom kerülni a teleportálással. Ez nyilván csak akkor opció, ha nincs velem senki más, mert társat nem hagyunk hátra.

Szóval a fenti okokból én a teleportálást választanám. Biztos vannak még előnyei, de most elsőre ezek ugrottak be.

2020. okt. 13. 08:56
 17/18 anonim ***** válasza:

Teleport. Rengeteg időt, energiát és pénzt takarítanék meg vele.

Nem sokkal marad le mögötte a kommunikáció az állatokkal, az is szuper lenne. :D

2020. okt. 13. 11:01
 18/18 anonim ***** válasza:
Nehéz választanom az állatokkal való kommunikáció és a teleportálás között.
2020. okt. 13. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!