Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Régen minden jobb volt , vagy...

Régen minden jobb volt , vagy csak én érzem?

Figyelt kérdés

Folyamatosan nosztalgiazva gondolok vissza 2000-2009 közötti időszakra, az utóbbi időkben jött ez rám és egyre erősebben. Lassan 3-4 éve folyamatosan depressziósnak érzem magam. Azért látom szépnek a régi időket mert gyerek voltam vagy tényleg szebb volt ? Ha akkor lettem volna akkor is szép lett volna? Aki akkor volt felnőtt annak is kíváncsi lennék a véleményere de a velem egyidősekere is.

23/F

#nosztalgia #2000s évek
2020. okt. 6. 22:32
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
67%

Nekem egyáltalán nem tűnik jobbnak így utólag, utáltam azt az időszakot. :D

Nem igazán értettem sose ezt hogy "gyerekként nem volt felelősség".... én tanultam és kivettem a részem az otthoni feladatokból, alig volt szabadidő emellett... folyamatosan aggódni kellett a közeledő dolgozatok, házi feladatok, feleletek és minden más miatt. Az iskolatársak se minden esetben normálisak és kedvesek az emberrel.

Számomra az iskola mindig SOKKAL több stresszel járt, mint mióta végeztem és dolgozok. Azóta van időm pihenni és sokkal kevesebb dolog miatt kell napi szinten idegeskednem. Én nagyon örülök hogy felnőttem és önállósodtam, pénzért se mennék vissza gyerekkoromba.

2020. okt. 7. 10:04
 12/19 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem is minden jobb volt az élet minden területén. Politikailag is pl. hogy nem voltak Európa szerte terrorrtámadások, migránsok, nem volt ez a koronavírus hisztéria... Hiányzik a régi sulim, ahol kitűnő tanuló voltam. Nem volt ennyire felgyorsulva a világ, mindenki lassan volt, jó kis régi Nokia meg kihajthatós Samsung és Sony Ericsson walkman mobilom, mikor osztálytársakkal bluetooth-on és infrán küldtük át egymásnak a pár MB-os zenéket és Gameloft-os gagyi játékokat. A wifi még ismeretlen fogalom volt..stb. jó kis régi Win XP-s gépem, meg amikor Facebook, Insta és TikTok helyett myvip meg msn volt <3 :DDD Ahhh
2020. okt. 7. 11:26
 13/19 anonim ***** válasza:

'82-es vagyok. Néha vissza szoktam sírni a kilencvenes évek első felét, úgy mint gyerekkorom legjobb szakaszát, amikor még nem volt annyi gond. De mindig rájövök, hogy ez csak utólagos emlékszépítés, akkoriban is megvoltak a gondjaim, mint például szülői szigor, tanulási nehézségek. Talán felnőttként szívesebben éltem volna akkor, mint most, mondjuk szívesen születtem volna minimum 10 évvel korábban. De biztos, hogy akkor sem lett volna makulátlan az élet. Ha csak magát a kilencvenes évek elejét nézzük, mint a rendszerváltás utáni első éveket, sok idősebb felnőtt megmondhatja, hogy számukra milyen nehéz és bonyolult időszak volt. (Én gyerekként csak annyit érzékeltem, hogy nem kellett tovább iskolaköpenyt hordani.) Tehát elmondhatjuk, hogy az idő sokmindent megszépít. Annyit talán valóban elmondhatunk, hogy az emberek kommunikatívabbak, ismerkedősebbek voltak, lévén, hogy a telefonnyomkodás meg a folyamatos neten lógás nem volt opció. Annak is megvolt a varázsa, hogy gyűjtötted a pénzt, hog megvedd a kedvenc lemezedet, hogy a videótékában válogathattál a kínálatból. Bár ennek a kontrája is megvolt, ha valami ritka filmet vagy lemezt próbáltál felkutatni, és évekig nem lelted.

10: 2020-at legfeljebb akkor fogják visszasírni, ha a következő évek még sz*rabbak lesznek, esetleg egy többévtizedes rossz időszak köszönt ránk.

12: Terrortámadások azért voltak előtte is (pl. Párizsban '95 nyarán, a WTC-t is megtámadták '93-ban is), de persze nem ilyen gyakorisággal.

2020. okt. 7. 14:00
 14/19 anonim ***** válasza:
Én még csak 17 vagyok, de kb ilyen helyzetben vagyok. És nemcsak a vírus miatt, már azelőtt is voltak ilyen korszakaim. Iszonyúan hiányoznak azok az idők. Akkoriban még annyira más volt minden. Imádtam a gyermekkoromat, és nagyon örülök neki hogy mégha nem is olyan sok időt, de egy kis töredéket megélhettem belőle. Nekem igazán a második fele vagy inkább a vége hiányzik kb olyan 2007-2009-ig bár szerintem 2010 is jó év volt. Ez ellen sajna nem tehetünk semmit, csak annyit hogy visszaemlékszünk rá és sokat nevetünk vagy sírunk rajtuk.
2021. jan. 13. 21:50
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

De jobb volt, de nem a legjobb.

50 éves vagyok.

A 90-es évek leírhatatlanul jobb. De ezt persze par évtized múlva senki sem fogja elhinni mert megy az agymosás történelemhamisítás az oktatasban is.

Múltkor egy 20 éves mondta ram hogy történelemhamisító, mert leírtam a TAPASZTALATAIMAT, csak az igazat, ő meg hazugságokat állított a szocializmus koráról amiben ő nem is élt. Én pedig éltem benne, ép ésszel is beleláttam, es nagyon jó volt. Létbiztonság volt. Meg tudtál élni a fizetésedből és magasabb életszínvonalon!

Es a proli nemvoltbanán megjegyzes szokott ilyenkor jönni. Pedig egyrészt volt. Másrészt ugye nem az az életszínvonal mutató hogy van-e pont banán. Remélem. De jön Juli neni azt mondja naluk baz megyében kukutyin faluban bizony csak karacsonykor volt banán es sorba álltak erte tehat NEM volt banan és szar volt a szocializmus. Én meg duriánt nem kapok de az itt honos naspolyát sem kapom sehol, de nem ezért utálom a korunkat.

De a kapitalizmus hozta a kizsákmányolást is. De még a 90-es években nem hozta, és ezért volt jó minden. Nagy árúválaszték, szinte szabad kereskedelem, es nem minden agyonszabalyozva illetékezve, többszörösen adóztatva, mint most. Sarcolas folyik. Az élelmiszerárak uzsora hisz az összes áruházlanc a kormany embereinek üzletfele, a kormany emberei zsebébe megy a nyereségrészesedés az összes áruhazlanctól. Az ellenzékieknek is. Tehat nincs hathatós ellenzék aki kiállba erted.

Ez is a kizsákmanyolas része, aztán hogy minden eszközzel gátoljak az egyén fejlődését szellemi, anyagi, társadalmi szerep, téren.

Köpedelemsz@r manapság. Az oktatásba is befúrták magukat egy besúgó rendszert is letrehozva. Teszek el minden írásos bizonyítékot mert erről a korról is hazudozni fognak, es tagadni es eltűntetni.

2021. nov. 8. 06:51
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Előzőhöz teszem hozzá ott egy "pedig" szó kimaradt bár új bekezdesben tárgyalom a szoci időszakot, attól még nem keverem a 90-es évekkel MIELŐTT valaki cáf-cáf belémállna.

A rendszerváltás utáni 10 év volt a legjobb az életemben es akkor fiatal felnőtt voltam. Rendes fizetés volt, amiből meg lehetett élni, rendes életszínvonalon, és még takarékoskodni is lehetett. Jahh es munkát is lehetett kapni. Nem robotot, amit ma annak csúfolnak hogy megszűnt a munkanélküliség. Egyreszt nem szűnt meg pl az erettsegizettek számara manapság inkább a robot van csak. Rabszolgaság ha epp annyit keresel hogy megélj, vagy annyit sem!! (Eladósodás az eredmény) Tudjátok mit jelent a robot, mint fogalom, vagy már ezt sem oktatják? Nem az automata gépekre gondolok mint robot.

2021. nov. 8. 07:19
 17/19 anonim ***** válasza:
75%

Erről a kérdésről az jut eszembe, amikor a nagyszüleim a kádár korszakot "istenítik", aztán pár mondattal később arról beszélnek, hogy fiatal korukban milyen szegények voltak, és a mostani generációnak mennyivel jobb.

Aztán természetesen, ennek az ellenkezőjét is állítják...ilyenkor mindig megkérdezem hogy: "azért volt jobb a kádár korszak mert fiatalok voltatok"

a válasz mindig egy nevetés :)

Hogy a kérdésre is válaszoljak:

Nem volt jobb minden kérdező, de ennek ellenére én is visszamennék az időben, mert akkor fiatal voltam stb stb :D

2021. nov. 8. 09:33
 18/19 anonim ***** válasza:
Minél több idő telik el annál szebbnek látod a múltat. Pl. régen ha kevésbé szeretted az óvit, általános iskolákban már legszívesebben oda kívánkoztál volna vissza, mert nem kellett felelni, középsuliban, meg de szép volt az általános, mert ott kevesebbet követeltek stb. stb... Amúgy szerintem a 2000-es évektől kezdve a technológiai fejlődés következtében kissé felgyorsult az élet...a net egyre gyorsabb lett, a telefonok egyre vékonyabbak lettek és sokkal "okosabbak".Energetikában egyre nagyobb jelentőséget kapnak a megújuló energiaforrások.... Ha 2000-ben azt mondod, hogy a 2020-as években lesz bitcoin, solarcoin lehet, hogy kinevettek volna..
2021. nov. 8. 16:20
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem leginkább az egyénen múlik, hogy hogyan éli meg az adott korszakot. Én most 20 éves vagyok és nagyon boldog gyerekkorom volt, de ez nem jelenti azt, hogy jelenleg nem vagyok boldog. A mostani időszakot is szeretem, és a 2010-2020 is tetszett. Oké vége lehetne a vírusnak, de még azzal együtt is tudom élvezni az életemet.
2021. nov. 8. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!