Ki volt a legrégebben született ember, akiről tudomásotok volt?
Figyelt kérdés
Úgy vettem észre sajnos, hogy a velünk elő történelem lassan már kihalni látszik. Már nem él szinte senki sem, aki emlékezne az I. Világháborúra, a II.-ra is már egyre kevesebben.
Én beszélgettem még 20 éve egy asszonnyal, aki 1905-ben született. De olyannal sosem, aki még az 1800-as években született. Nektek volt olyan?
Illetve a nagymamám mesélt egy rokonunkról, aki 1861-ben született és a II. vh alatt halt meg. Nekem ő legidősebb ember, akit még ismert valakim és sokat hallottam róla.
Nektek vannak régebbre visszanyúló "kapcsolataitok"? Nagyon kíváncsi vagyok!
2020. okt. 4. 11:04
11/15 anonim válasza:
Írni is akartam, hogy a kérdezőnek pl. velem szemben van némi helyzetelőnye, mert óvodába sem jártam még, amikor ő beszélgetett az akkor 95 éves nénivel. A legidősebbek, akiket tudomásom szerint ismertem valaha személyesen, az 1920-as években születtek, tehát az első világháborúra már ők sem emlékezhettek, de nem lennék abban biztos, hogy ez annyira "sajnos".
12/15 anonim válasza:
4-es nekem bezzeg van baro osom is oszt mire megyek vele? Ugyanolyan paraszt vagyok mint a tobbi paraszt
13/15 anonim válasza:
Nagymamám, aki az 1920-as években született. Amikor 4-5 éves lehetettem, találkoztam a dédimamámmal, akire töpörödött, fekete ruhás néninként emlékszem. A mi családunk is parasztcsalád
14/15 anonim válasza:
A 11. válaszoló vagyok, kijavítanám magam így, bő fél év után: volt egy dédim, aki 1915-ben (vagy akörül) született, és én is találkoztam vele többször, de még 10 éves sem voltam, mikor meghalt.
15/15 anonim válasza:
Én meg az ékezeteket tennem ki hátha valaki nem érti. 1526 ban báró volt az egyik ősőm. De aztán a törökök parasztja lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!