Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Létezik ilyen adomány vagy...

Létezik ilyen adomány vagy csak átverés lehet?

Figyelt kérdés

Egy oldalon olvastam egy idős hölgy hirdetését.

Hatalmas vagyonát elajándékozná egy általa kiválasztott rászolruló idegennek. Ugyanis halálos beteg, senkije nincs, és az apja rábízta hogy cselekedjen jót vagy ilyesmi volt a duma.

Az írása, és fogalmazása alapján simán lehet tényleg egy öreg hölgy.

Most gmail-en beszélgetek vele. Ilyen vallásos, fura asszonynak tűnik. Kicsit furán fogalmaz, néha mintha fordítót használna.Említette az elején, hogy félig német ( a neve is az)

Fészen rengeteg ilyen nevű embert dobott fel.

Nem kért tőlem semmi személyes infót még, csak a helyzetemről érdelődik, anyagi, magánélet, vallás.

Nem vagyok túl naív, szóval nem fogom megadni a bankszámlámat, vagy bármilyen személyes infom. A gmail címemen kívül semmit nem fog megtudni.

Érdekelne a véleményetek, hogy mennyire kamu az egész?

És ha kamu, akkor ebből mi jó származik az elkvötőnek? Mennyi esély van rá, hogy igaz?

2020. okt. 1. 01:00
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
0%
Esély=0. Kíváncsi vagyok, hogy írsz-e a pofáraesésed után. Beteg a nénike, azt netetm irogat idegeneknek, hogy nagy vagyont hagyjon rájuk. Mert olyan gazdag embereknek nincsenek ismerőseik, akikben megbíznak, akikrr átruháznák a vagyonukat, igaz?
2020. okt. 1. 08:36
 22/31 anonim ***** válasza:
63%
Nekem rendszeresen érkeznek e-mailek a spam fiókomba, amikben különböző helyekről arról értesítenek, hogy vagyonokat akarnak rám hagyni random idős, beteg, gazdag emberek. Általában megnyitás nélkül törlöm őket. Neked is ezt javaslom kérdező.
2020. okt. 1. 09:00
 23/31 anonim ***** válasza:
63%

Ennek az átverésnek egy kicsit átdolgozott változata.

[link]

Ha már eléggé behálózott akkor fog valószínűleg az következni, hogy küldj te előre neki pénzt azért hogy ő el tudja neked küldeni a csillióit.

2020. okt. 1. 09:22
 24/31 anonim ***** válasza:
63%
Én újabban heti szinten kapok valami hülye mailt. Legutóbb egy katona írt, aki épp harcol valahol és tudja, hogy nem fogja túlélni, ezért rám akarta hagyni a vagyonát. Szerintem ezt ma már senki nem hiszi el, én kérdés nélkül törlöm az ilyen szarokat.
2020. okt. 1. 09:35
 25/31 anonim ***** válasza:
0%
Hidd el hogy sajnos vannak akik elhiszik ezeket lsd. a kérdező.
2020. okt. 1. 09:38
 26/31 anonim ***** válasza:
45%

ilyenkor azért eszembe jut, hogy egyszer én is csinálok egy ilyen kamuizét, tökre érdekelnek az ilyen hülye agyműködésű emberek, vicces lenne ahogy tepernek egy nemlétező öregasszonynál egy nemlétező pénzért XD

valaki tudja hogy indítok el egy ilyet? ok hogy csinálok egy kamuprofilt, de hova posztoljam? a kamuprofiloknak nincsenek ismerőseik, ha meg megosztom a sajátomon egyből lebukok

2020. okt. 1. 11:04
 27/31 anonim ***** válasza:
64%

@11:04

Ha igazi dörzsölt hamiskártyás akarsz lenni, akkor nem ártana legalább annyi találékonyság, hogy ezeket a lehetőségeket magadtól fedezd fel.

2020. okt. 1. 11:19
 28/31 A kérdező kommentje:

Ahogy írtam 1% ban hiszem el kb.

Főleg a kíváncsiság miatt levelezek vele. És ahogy írtam, én kerestem meg őt, nem kör email jött.

Semmi személyes infót, nevemet, koromat, semmit nem adok meg.

Főleg nem fogok pénzt küldeni egy ezer idegennek, akármilyen dumát nyom.

Egyedül a kíváncsiság vezérel, hogy ebben neki mi a jó.

Érdeklődött a vallásom, anyagi helyzetem, magánéletem stb felől.

Nagy vonalakban leirtam, mert ebben semmi titok nincs, ide is leírom bárkinek. Úgysem tudja ő sem, hogy ki vagyok, meg nem is a használatban lévő mail-emmel írtam neki, szóval rám keresni sem tud.

Ennyi az összes infó amit tud. Még annyit kérdeztem, h sokan írtak -e neki.

Mondta hogy páran jeleztek a hirdetésére, de olyan embert választ, aki tényleg rászorul, és eddig olyanok nem igazán írtak. És, gondolkodik azon kinek adja.

Megegyszer írom, semmit nem kért még tőlem, és ha fog is, biztos hogy nem adnék egy forintot sem.

2020. okt. 1. 11:50
 29/31 anonim ***** válasza:

Nagy valószínűséggel majd tranzakciós díj, vagy "a nagy adományt terhelő költség" címén akar majd rávenni összeg utalására.

Amiket én kapok, kéretlen levelek, ott is van vallásosság, érzelmes húrok pengetése", "utolsó napjait élő özvegy" "súlyos könnyekkel szememben írom e levelet" stb.

Gmail címére rákerestél Google keresővel?

2020. okt. 1. 12:04
 30/31 A kérdező kommentje:

Rákerstem de semmi találat. A felhasználó nevére is de egyedül azt a hirdetést adta ki találatnak

Fészen meg több ilyen nevű nő van

2020. okt. 1. 12:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!