Létezik ilyen adomány vagy csak átverés lehet?
Egy oldalon olvastam egy idős hölgy hirdetését.
Hatalmas vagyonát elajándékozná egy általa kiválasztott rászolruló idegennek. Ugyanis halálos beteg, senkije nincs, és az apja rábízta hogy cselekedjen jót vagy ilyesmi volt a duma.
Az írása, és fogalmazása alapján simán lehet tényleg egy öreg hölgy.
Most gmail-en beszélgetek vele. Ilyen vallásos, fura asszonynak tűnik. Kicsit furán fogalmaz, néha mintha fordítót használna.Említette az elején, hogy félig német ( a neve is az)
Fészen rengeteg ilyen nevű embert dobott fel.
Nem kért tőlem semmi személyes infót még, csak a helyzetemről érdelődik, anyagi, magánélet, vallás.
Nem vagyok túl naív, szóval nem fogom megadni a bankszámlámat, vagy bármilyen személyes infom. A gmail címemen kívül semmit nem fog megtudni.
Érdekelne a véleményetek, hogy mennyire kamu az egész?
És ha kamu, akkor ebből mi jó származik az elkvötőnek? Mennyi esély van rá, hogy igaz?
Ahogy egyik előző írja, előbb-utóbb jön a "te lettél a kiválasztott, megkaphatod, de ahhoz, hogy megkapd, némi tranzakciós díjat utalj" szöveg. Próbálják hivatalosnak álcázott megnevezések mögé bujtatni a dolgot.
Keress rá a gmail címére a keresővel...
Szerintem se írogass neki.
Van e-mail címem, amit különféle levelezési listán használok, szinte naponta érkezik rá hasonló: idős hölgy, férje meghalt, gyerek nincs, ő is haldoklik és napjai vannak hátra, azt mondták az orvosok, minden nap ajándék, megnyugtatóan szeretné rendezni vagyoni helyzetét (hatalmas vagyon), úgyhogy sürgős e-mail-t vár stb... Igaz ezek angolul jönnek, de nem tartom kizártnak, hogy fordítót is használhat, aki neked ír. A fordító is egyre jobb szöveget alkot.
amúgy kicsi az esélye, de van ilyen is... nem csak csalók léteznek a világon... teljes életemet, mai egzisztenciámat, vállalkozásomat, mindenemet az alapozta meg, hogy 1999ben találtam egy hirdetést, miszerint siófokon eladó egy 7hálószobás, 8fürdő, 8wc, szauna, jacuzzi, úszómedence, 2000m² kert vegén közvetlen a balatonpart lepcsővel, 1 az az 1millió ft jelképes összegért... újsághirdetes volt, egett a megadott telefonszám, folyamatosan foglaltat jelzett, de egyszercsak felvették, kiderült, hogy én voltam az első aki le is tudja tenni a pénzt egyben az asztalra, és hogy nem elírás az összeg, nemes egyszerűséggel, a fickó apjáé volt a kecó, de az apja meg gyerekkoraban elhagyta, ezert utálta... és halala utan amit lehetett szétvert, majd mindenen túladott fillérekért, ugyanis megvolt a saját élete, politikus palánta volt, nem akart pénzt látni az apja "szarjaiból" ahogy ő fogalmazott...
3ev munkámba tellett mire pótoltam az ablakokat, szétvert mosdókat, wcket, majd megpróbálkoztam a zimmer frei biznisszel, de belebuktam, nem volt hozzá üzleti érzékem, 2007ben adtam túl rajta 53millió ft-ert, 55volt, de 2milliót az ingatlanos srác kapott.
Sok csalásnak az a lényege, hogy az áldozat azt hiszi anyagilag jól jár és valamilyen mesével vagy keret történettel elültetik a gyanúját. Persze nem adsz ki semmit magadról, csak már ismeri az anyagi helyzetet, a magánéleti helyzeted, a vallásodat. Pont olyan dolgokat amiket egyébként nem mondanál el egy random idegennek. Már meg tettél egy olyan lépést amit amúgy nem tennél meg, mert benne volt a pakliban, hogy eszméletlenül jól jársz.
Ehhez a néninek, ha néni egyáltalán, nem kelett semmit adnia, csak belengette a hatalmas vagyont.
Aztán ott van az, hogy az írásából, rájöhetnél ugyan, hogy egyáltalán férfi vagy nő, idős vagy fiatal, de hát a néni nem lenni magyar, nem lenni teljesen, furán fogalmazni.
Én a helyedben, ha már ilyen helyzetbe kerültem, készítenék egy honlapot, arra tennék fel képeket, amit majd a néninek megmutatok a kép linkjét belinkelném a néninek. Ám ez olyan oldal vagy aloldal lenne amiről elvben csak őt tud. Az oldalon egy script pedig eltárolná a „néni” ip cimét és ezt a trükköt még eljátszanám párszor. Úgy csinálnám, hogy több IP-t is tudjon naplózni.
Eleve a proxy mögött ülő nénike akinek senkije sincs, az több mint gyanús, az is gyanús ha valójában nem ott van amit mondott.
Ebben a formában, ugyan is, még a testbeszédét sem látod a hangját sem hallod, de még ez utóbbi sem jelentene semmit. Azt mond magáról amit akar, az egyetlen nyom amit nagyjából megszerezhetsz az IP de még ott is be tudja állítani azt, hogy ott van amit állít magáról, csak bízhatsz benne, hogy talán erre nem gondoltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!