Miért van ennyi frusztrált és kötekedő ember itt gyakorin?
Azért, mert ez egy anonim oldal, és ettől már egyesek feljogosítva érzik magukat arra, hogy kötekedjenek, bunkózzanak, megszégyenítsenek másokat, mivel ennek esetleg néhány dühös privát üzeneten kívül nem lesz semmilyen következménye rájuk nézve.
Az aki másokat kritizál nulla jó szándékkal, az önmagával nincs rendben, vagy az élete sz@r, vagy a testével nincsen megelégedve (ha már a fogyókúrák topikot hoztad fel), sőt, lehet, hogy mindkettő igaz rá.
Az embereknek le kell vezetniük valahogy a feszültséget, ez világos. Viszont én úgy gondolom, hogy a többnyire elégedett ember képes ezt a feszültséget mozgással, meditációval, valamilyen kreatív vagy szellemi tevékenységgel levezetni, míg az elégedetlen, megkeseredett ember másokon vezeti ezt le. Az ilyen ember általában önmagát is folyamatosan kritizálja,önmagához is türelmetlen, nem szereti magát, ezért úgy gondolja, hogy más sem érdemli meg azt, hogy önmagát szeresse (vagy legalább elfogadja), és amint azt látja, hogy valaki jól érzi magát a bőrében, vagy csak törekszik arra, hogy jól tudja magát érezni, támadni, fröcsögni, kritizálni kezd.
Kedves hármas, nem ezzel van itt baj, hanem a megfogalmazás módjával és az empátia hiányával. Ha valaki rossz állapotban tanácsot kér, nem azt várja el, hogy igazat adjanak neki, hanem csak azt, ha legalább véleményt nyilvánít, akkor ne fröcsköljön. Az nem segít, és ráadásul bunkó is. Természetesen van amikor a kérdező a hibás, de ahogy pozitívát, úgy negatívát sem egyféleképpen lehet kinyílvánítani.
A kérdésere válaszolva pedig; mindig is voltak tapintatlan, bunkó és okoskodó emberek, akikben semmi empátia nincsen és interneten éli ki a frusztrációját. Sajnos valószínűleg nála sincs minden rendben, és ezzel akarja magának a kompenzálni a dolgokat.
erre az oldalra zömében olyanok járnak fel, akik le akarják vezetni a feszültsége. itt mégis könnyebb, mint az utcán, ahol lehet pofán vágnák.
egyébként jah, sztem is már buggyantak gyűjtőhelye ez az oldal:
-a kedvencem mikor utasítgat, hogy máskor így fogalmazzak, úgy írják ki kérdést, mintha bármi köze lenne hozzá, mit és hogy írok ki
-üzenetben sérteget, fröcsög, csak mert nem ért egyet azzal, amit írtam
-beszólogat, h a matekot csak tanulni, mivel nekem nem ment, buta vagyok etc. (na az ilyenek tipikusan azok, aki megmukkanni nem mernek az életben)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!