Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi a célotok? Mi visz előre?...

Mi a célotok? Mi visz előre? Nekem nincsenek nagy céljaim és azt sem tudom mi az, így elvagyok veszve

Figyelt kérdés
20 vagyok, apróbb célok megvannak, de nem éltetnek pl jó munka, szakma, pénzgyűjtögetés stb. A baj az, hogy nem éltet, fogalmam sincs mi a célom csak lézengek a világban. Kényelmes, de ez így nem jó. Nincs miért felkeljek, nincs mibe energiát fektessek. Apróbb céloknak örülök pl venni holmikat, de csak azért, hogy csináljak valamit, mert nem hoznak lázba a materiális dolgok. Nektek mi a célotok? Ebből akarok meríteni
2020. aug. 30. 20:51
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A materiális célok jók, ha van mögöttük tartalom. Én nekem például az otthoni munka, a pénzügyi függetlenség mögött a szabadság tüzes vágya van: azt akarom, akkor csináljak azt, amit akarok, amikor akarom.

Más szemszögből próbáld megfogalmazni a célodat. Ne az anyagi világ síkján legyen, hanem belülről, máshol. Például, kelj fel azért, mert ma is átélhetsz jelenségeket, ma is beszélgethetsz emberekkel (ha extro vagy akkor neked ez jó), ma is van egy lehetőséged arra, hogy megtaláld a célod. Ezt próbálgatni kell sokféleképp, míg a végén el nem jutsz a célodig.

Én se láttam az értelmét annak, hogy dolgozzak. De amikor megfogalmaztam magamban, hogy az alkalmazotti melót azért csinálom, hogy később független lehessek, ezért már UGYANAZ a tevékenység mégis értelmessé vált, és jó volt csinálni, mert tudtam, hova vezet.

Nem biztos, hogy nagy célok kitűzésére kellene figyelned, hanem talán arra, hogy a cél amit kitűzöl, számodra megfogja azt, amire igazán vágysz. Mire vágysz? Mit akarsz? Nincs semminek értelme? Akkor arra vágysz, hogy legyen értelme a dolgoknak? De mi ad az életednek értelmet? Mi az, ami neked fontos?

2020. aug. 30. 20:56
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

21 vagyok, szóval a te korosztályod. Azt javaslom, találd meg amiben tehetséges vagy, vagy ami téma megfog, érdekel.

Én könyveket írok és állatokat mentek.

A könyveim azért visznek előrébb, mert ebbe forgatok időt, energiát, cserébe tőlük egy varázslatos világban való másik életet kapok, plusz, jelenleg a házvásárlás mellett erre teszek félre pénzt, hogy ha jogilag rendbe rakom a dolgot, egyszer egy kiadó segítségével kiadathassam őket.

Az állatmentés is pénzt, de főleg energiát igényel. Sok munka van benne, de egyszerűen felbecsülhetetlen, mikor látod a kis védenceid örömét. Jónqk lenni jó, ahogy szokták mondani.

2020. aug. 30. 21:05
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Lakás helyett kertes ház, jobb, több autó
2020. aug. 30. 21:31
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

én 22,elég fura életúttal már most, de leírom a céljaim, hátha megihlet valahogyan :)

most a vendéglátásban dolgozom, abszolút csak egy kisegítő állás, de egyetem mellé jó, meg jó a csapat, szeretem. viszont az egyetemet nem, tehát rohadtul igyekszm semmin nem megbukni, hogy gyorsan letudjam az egész szrt, anyám kezébe nyomjam a papírt, és ne érezzem többé úgy, hogy tartozom neki valamivel. ez az első cél, megszabadulni attól, ami a múltamhoz köt. a második, hogy ezzel a melóval teszek félre annyi pénzt, amennyi a képzéshez kell, amit csinélni akarok. utána ha megvan az, elmegyek a kereskedelmi szakiskolába is (amit elsőnek végzek, az tkp magánban működik, tehát suli mellett is jó lesz keresetkiegészítésnek). a kereskedelmire pedig azért van szükség, mert utána egy ruhaboltban akarok dolgozni, lehetőleg valami kisebben, ahol megismerhetem akár a forgalmaztt tervezőket is, bemutathatom nekik a munkáimat, és az ő segítségükkel híres divattervező leszek.

ezt azért írtam le ilyen részletesen, mert rohadt sokáig én is csak így voltam a világban, mint most te, persze ott volt a nagy álom, hogy divattervező, de ötletem sem volt hogy hogyan vagy merre. szóva ha van bármi, akár kivitelezhetetlen terved is, bontsd le lépésekre, hogy hogyan fogod megtenni, sokkal átláthatóbb és motiválóbb lesz, mint csak azt mondani, hogy "asztronauta szeretnék lenni"

2020. aug. 30. 21:35
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Idén leszek húsz, nagy céljaim vannak. Egyelőre tanulok, és ezerrel keresek munkát (vagy legalább emellé a képzés mellé még egy képzést), de sajnos nem találok, és ez nagyon felidegesít. Itthon képzem magam, hangszeren tanulok, eljárok úszni, jelenleg horgászvizsgàra tanulok, és nyelvet tanulok. Egy percig nem unatkozom soha. Ha minden igaz, és úgy beleadok mindent, mint eddig, akkor jövőre meglesz a nyelvvizsgàm, és jövőre kapok két szakmát, ha pedig tényleg minden nagyon sínen lenne, még jövő nyáron el is helyezkednék dolgozni. De ehhez tényleg nagyon mindennek úgy kell lennie, ahogy én akarom.

Nos, egy ideig tervezek beosztott lenni, aztán a félrerakott pénzből először veszek egy autót, majd szerszàmokat, és elindítom a saját szakmámban a vállalkozàsomat. Egy pár évig szeretném vinni ezt a vállalkozást, majd ha elég pénzt gyújtottem el akarok menni egyetemre, természetesen addig leteszek két emelt szintű érettségit is, és vannak még egyetem előtti bakancskistàs dolgaim is(kishajó jogsi, belvízi, és tengeri is, ECDL vizsga, meg akarok tanulni még egy hangszeren, ki akarom adatni a műveimet stb). Emellett még vannak egyéb szakmák is amik érdekelnek, de valószínűleg a jelenlegi szakmàmat akarom első sorban majd tovább vinni, mert ennek vannak még rokonszakmài, olvasok még emellett szakirodalmat, videókat nézek állandóan, stb.

Ha elmentem egyetemre, akkor az egy év kötelező koli miatt szüneteltetem majd a vállalkozást, majd utána folytatom, és így fogok tanulás mellett dolgozni, és fenntartani egy albérletet magamnak Budapesten (nem lesz egyszerű, nagyon nem, nagyon drága egy albérlet, az inflàció meg még fentebb fogja vinni sajnos). Ha kijártam az egyetemet, akkor elkezdem a nyolc éves szolgàlatomat, majd, ha véget ért, akkor képzem magamat tovább, és valószínűleg vissza fogok kanyarodni a jelenleg is tanult szakmámhoz, és ha akkor még meg fogja érni, akkor general kivitelező akarok lenni. Majd felhúzni magamnak egy jó nagy házat, valami szép környéken, és ott önellátó gazdaságban élni. Ha nem fogja megérni a kivitelezés, akkor is vállakozó akarok majd lenni, csak másban, de az sem kizárt, hogy megbolondulok és elvégzek még egy egyetemet.

Kb ennyi.

Mi visz előre? Van motivációm, és sok pénzt akarok keresni, hogy elérjem ezeket a hatalmas célokat.

2020. aug. 30. 22:45
 6/7 anonim ***** válasza:

Napokon belül 20 leszek:')

Több kisebb-nagyobb célom van, amik nagyon szeretném, ha teljesülnének, nem mind most azonnal persze. A célok:

-sikeresen befejezzem az egyetemet, mindenféle ismétlés és bukás nélkül.

-sikerüljön egy olyan munkahelyen elhelyezkednem, ahol jól érzem magam és megbecsülnek.

-szeretnék venni egy lovat, és azáltal végre kicsit talán újra összekovácsolódna a családom. így például apával is messze több időt tudnék tölteni, és végre boldogabb lenne ő is. (ez a pont az ő álma is)

-szeretném, ha végre lenne egy boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolatom.

-szeretném letenni a jogsit, hatalmas álmom válna valóra általa.

2020. aug. 30. 23:41
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a kedves kommentjét, hasznosak voltak. Asszem tudom mi a célom. Vagyis elindulok ezen az úton és majd meglátjuk mi lesz. Az én célom az, hogy minél többett tapasztalhassak a világból, ezt értem emberekre, élményekre, helyekre stb :)
2020. aug. 31. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!