Miért pozícionálják ezt az oldalt sokan valamiféle "szegények fórumaként"?
Rendkívül dühítő és érthetetlen.
Az imént, egy másik kérdés válaszszekciójában valaki, reflektálva egy megemlítésre került félmilliós fizetésre - tehát, még csak nem is egy kifejezetten magas, vagy irreális összegre - a következőképpen reagált: "persze akkor mit keresel gykn".
Amennyiben materiális jellegű témák merülnek fel, úgy bárki, aki 200 000 forint felett keres, vagy 5 millió forintnál értékesebb autója van, stb. az azonnal, kollektíven hazugnak van titulálva.
Arról, hogy valaki aránylag sikeres vállalkozó - ternészetesen nem kéretlenül, hanem egy kérdés tárgyaként megosztva ezt az információt-, inkább ne is beszéljünk.
Olymódon viselkednek az emberek, mintha mindenki minimálbérért dolgozna - pedig elég lenne kilépniük az utcára, hogy lássák, nem így van.
Nem kell messzire menniük, elég, ha a főnökükre, munkaadójukra gondolnak.
Sokféle, többnyire tematikus fórumnak oszlopos tagja vagyok (kézilabda, darts, vitorlázás, gépjármű), SEHOL nem tapasztaltam hasonló morált.
Nem tudom elképzelni, hogy feltéve a "Valaki tud javasolni bevált algagátló festéket?" kérdésre "tuddod hol van nekked vittorlasod gec lövika pizsit" kaliberű válasz érkezzen bármilyen más platformon - kizárólag itt.
Tényleg ennyire alacsonyan lenne a nívó?
Félreértés ne essék, nem vagyok vagyonos ember, átlagosan jól élő, kétkezi kisvállalkozóként tevékenykedem.
Ha megemlítem, hogy az 1 millió forintos haszon, "fizetés" lélektani határa az elmúlt években bármely keresettebb szakmunkával racionalitássá vált (mert a jószándék vezérel, látom azt, hogy melyek azok a területek, ahol minimális idő és pénz invesztálásával, bármiféle "szuperképesség" híján is remekül lehet keresni, s ezt szívesen meg is osztom), hitetlenkedés fogad.
Holott, nem nehéz ellenőrizni, mindenki láthatja, hogy milyen munkadíjak váltak általánossá az elmúlt években.
Szumma szummárum, sok értelme nincs ennek a monológnak, de kiírtam a dühöm, ugyanis rosszulesett, hogy pozitív és építő gondolatokra a fent említett reakciók váltak általánossá...
Az a szomorú, hogy az ember sok esetben pozitívan, segítőkészen válaszol, de olyan demotiváló miliő fogadja, amely azonnal a kedvét szegi.
Szeretek fórumozni - tudom, furcsa egy "szerelem ez" -, de most úgy érzem, hogy ezt az oldalt el kell távolítani az életemből.
Elgurult a gyógyszer...
Inkább feküdjél le, ahelyett, hogy ilyeneken agyalsz.
Ez a közhely remekül hangzik, de a legkevésbé sem igaz.
Sőt, nagyon vállalkozóbarát lehetőségek vannak.
Szánszerűsítsem?
50 000 forint/hó KATA, évi 12 millióig teljes ÁFA-mentességgel.
Ez a nagy "bőrt is lenyúzzák".
Illetve talán valami 1500 forintot fizetek havonta a Telekomnak az online számlázásért, ugyanis 3 éve vettem 60-ért mini pénztárgépet, amit húszezer forintért "átszemélyesítettek" a nevemre.
A könyvelőm egy tizest kér havonta.
Milyen kapcsolatokról beszélsz? Nincs szakember, én szigorúan hétfőtől péntekig megyek, a szombat az esetleges pótlásoké, ha néha becsúszik némi hiba.
Október 9-ig tele a naptár.
Még a falu polgármesterét sem ismerem, milyen kapcsolatokról beszélsz? Az elején hirdetsz, aztán már csak hívnak és azt veszed észre, hogy fullon a naptár.
Az 1 millió forint pedig még mindig nem sok, 40-50 000 forintos napidíjak vannak.
Erre hittem azt, hogy jól keresek, mígnem 50 000 forintot fizettem májusban klímaszerelésért, ami 2 óra volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!