Tetszik a Zselyke nèv?
Figyelt kérdés
Nekem nagyon megtetszett mikor ràtaláltam. Megfogott. Mèg men làttam ilyesmi nevet és aranyos is. Láttam sokaknak nem tetszett de attól másnak tetszhet nem igaz? Valaki elviselné ezt keresztnévnek? Hogy lehet ezt a nevet becèzgetni ami nem csúfolkodó hanem aranyos? Zselyke vagy inkàbb zsejke?2020. aug. 15. 01:31
11/35 anonim válasza:
Rózsa, Ibolya például szintén növény-nevek, de teljesen megszokott női nevek is.
Szerintem nem rossz név :) Becézni nehéz, de nem is kell, mert eleve "becézős" (rövid, -ke végű)
12/35 anonim válasza:
Nekem eleve a becézett alakú keresztnevek nem tetszenek, kicsiknek aranyos, de felnőttként is viselni kell, és egy gyakorlatiasabb szakmában könnyen hátrány lehet. Nem mindegy hogy valaki ilyen névvel zenész, óvónő, vagy mondjuk mérnök.
13/35 anonim válasza:
Ha nem szeretnéd, hogy csúfolják, akkor ne add neki ezt a nevet. Szerintem nem egy jó választás, bár ez abszolút szubjektív.
14/35 anonim válasza:
Divatnév. Szerintem nagyon rossz.
15/35 anonim válasza:
Szerintem szép név, tetszik.
Inkább adnék egy ilyen “divatnevet”, mint Mirát, Kirát és hasonló társait. Ez legalább magyar.
16/35 anonim válasza:
Én ismerek Zselykét és nekem tetszik. Én is ritka magyar névvel élek, és abszolút pozitívak a tapasztalataim, nekem nagyon sokat segített egész életemben, hogy különleges nevem van, de nem ilyen erőltetett, hogy sorozathősök neve, meg magyarul leírt külföldi név és ilyenek.
17/35 anonim válasza:
A Mira és Kira sem jobb a Zselykénél. 😆
18/35 anonim válasza:
Én Kirának fogom nevezni a lányomat :3
19/35 anonim válasza:
#17 - Lefordítom: "Inkább adnám a Zselykét, mint Mirát, Kirát... - írja #15.
20/35 anonim válasza:
Én sem a Mirát, sem a Kirát, sem a Zselykét nem adnám a gyerekemnek. Mind divatnév. Vannak viselhetőbb nevek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!