Miért jó a legtöbb embernek, hogy nagyon meghízik? A betegség miatti hízás külön kategóriát képvisel!
A legtöbb ember egészségtelen mozgásszegény életmódot folytat, nem ismer mértéket és határokat, semmit nem tesz egészségének megőrzéséért, aztán meg jajgatnak, hogy jaj itt fáj, ott fáj, most ilyen-olyan beteg, de van rajta 15-70 kg zsírfelesleg.
A túlsúly egészségtelen, a nagy zsírtömeg nyáron fűt, nehéz a mozgás, nagyméretű ruhát kell venni, sokan irigyek a vékonyabb társaikra..stb... semmi pozitív nincs benne, ha az adott ember átlag kg-jától jóval többet mutat a mérleg.
Hazánk a legelhízottabb ország Európában.
Mindenhol azt hangoztatják, hogy az elhízás mennyi egészségügyi problémát hordoz magában, ennek ellenére miért köpik magukat szembe az emberek? Ennyire sok az öngyilkos hajlamú ember?
Tudom, a vékony emberek is betegek. Meg, hogy a szépség mindenkinél mást jelent.
Ha az ember nyáron kimegy az utcára vagy a strandra, manapság már rengeteg kövér emberrel találkozik és hazánk nem azért ennyire elhízott, mert annyi hormonproblémás vagy egyéb betegségben szenvedő ember lenne, vagy amit általában szoktak mondani, hogy de hát genetika.
Miért nem tudnak az emberek odafigyelni magukra és egészségükre? Ha nincs egészségük, akkor semmijük sincs! Ezt miért nem tudják megérteni?
A megelőzés még mindig jóval olcsóbb.
Mozgásban az élet, az egészség a legdrágább kincs!
A kérdésem nem provokáció, nem sértő szándékkal íródott.
" Ne röhögtess már, szerinted van olyan ember, aki nem tudja, hogy ha kevesebbet enne és többet mozogna, lefogyna?...Azt hiszed, nem tudják, hogy rossz irányba haladnak? Azt hiszed, nem utálják magukat ezért?"
Akkor ezért van annyi elhízott ember, mert TUDATOSAN rombolják saját magukat! Aki pszichés eset, az forduljon szakemberhez, ja vagy ehhez nincs bátorsága?
" Fogalmad sincs, mit hoz ki az emberekből a depresszió, egy válás, egy haláleset"
Minden emberből mást, de az azért elég gyenge jellemre utal, ha valaki piához, droghoz, vagy kajához nyúl, vagy öngyilkos lesz, mert elválik, vagy meghal valakije. Éljük meg a gyászt, aztán lépjünk tovább, de ne pusztítsuk önmagunkat.
És még mielőtt jössz azzal, hogy átéltem-e ilyet, igen, 3 évvel ezelőtt veszítettem el fiatalon anyukámat, 12 évig küzdött a daganattal, még se lettem depressziós, még se menekültem az evészetbe, drogba..stb..
"Megcsinálnak szegények fogyókúrákat, diétákat, aztán beüt egy újabb krach és összeomlanak, mint a kártyavár."
Ismétlem, aki pszichés eset, forduljon szakemberhez! De még erre se képesek sokan.
És nem is azért fog szakemberhez fordulni mert te itt azt mondod. Nem tűnik fel, hogy egy antipatikus, ki ha én nem típusú ember vagy, akitől tanácsot nem szívesen fogad senki? Én nem híztam el, én sportolok, én nem menekültem drogba....ÉN ÉN ÉN ÉN.......A segítő foglakozások, illetve szerepkör első lépése, hogy te magad háttérbe lépsz.
Szerinted aki kisgyerek korától passzív dohányos mert otthon folyton szívták a szülei a bagót és azt látta, hogy a cigi mindenre gyógyír azt majd a te nagyszerű hatásodra hirtelen abbahagyja? Az alkoholizmusra való hajlam genetikus. Akinek a felmenői ittak, nagyobb eséllyel nyúl az alkoholhoz maga is. Akinek a szeretetnyelve az evés/etetés, nehezebben fogy le. Soroljak még a kismillió tényezőből? Forduljon szakemberhez....jó, majd a minimális keresetéből fizet egy pszichológusnak. Mert ha minden ember akinek erre van szüksége, hirtelen pszichológushoz fordulna, a szakellátás összeomlana. Persze, bár fordulnának, de még ez a helyzet sem egyszerű.
Párom apja alkoholista volt, párom még se lett alkoholista, még a piát is utálja.
Szüleimmel gyerekként alig foglalkoztak, szinte semmit, ők mégis mintaszülőkké váltak.
Én is passzív dohányos voltam gyerekként, mai napig is az vagyok ha átmegyek apához, és mégse lettem dohányos, még ki se próbáltam.
Jé, milyen érdekes. Tudod, az elrettentő példa is példa.
Ha valaki a szülői rossz mintát követi azaz ő felelőssége. Aki okos, az rájön, hogy mi a hiba és nem követi a szülői rossz mintát.
Hát, egy pszichológus még mindig olcsóbb, mint havi szinten a cigi, a pia és a sok kaja együtt véve. Aki nem akar meggyógyulni, az tovább él a szenvedélyének és rossz szokásának.
A 21. században az internet és a nyitott élet világában akár az interneten is tud segítséget kérni valaki. Könyvtárba is be lehet iratkozni, ahol különböző szakkönyvek állnak a segítségre. Mindenre van megoldás, csak akaraterő szükséges, hogy megvalósítsuk a kitűzött célt. Youtube tele van segítő szándékú videókkal, előadásokkal. Csak az internet havi díját kell érte kifizetni. Aki gyógyulni akar, az mindent elkövet majd azért, hogy meggyógyuljon.
Tudod te, hogy hányszor téptem itt jóval finomabb stílusban a számat, 5-10 linket küldtem el segítőszándékként az illetőnek? Tudod mi volt a válasz? Egy nagy semmi vagy leszavazás, beugatás..stb.
Akkor az ilyen ember minek kér segítséget, ha még azt se fogadja meg, amit kap? Még ő tudja jobban.
Gratulálok, igazán szeretheted a testvéredet, ha hagytad odáig süllyedni, mint az apukád és nem segítettél neki. Vagy segítettél neki bármit is? Vagy csak karba tett kézzel nézed, ahogy szépen elpusztítja önmagát?
És milyen érzés testvérként, hogy ő ilyen lett? Vagy lerendezed annyival, hogy "Ugyanis nem az ő életét élem." Ilyenkor hol van a szeretet?
Te nem vagy normális. Szerinted csak úgy lehet beszélgetni egy emberrel a problémáiról, hogy magadat fényezed? Én erre értettem, hogy nem mentem oda hozzá azzal, hogy bezzeg én nem iszom....Ennyi ésszel ne segíts senkinek, kérlek szépen, mert csak mélyebbre lököd a sárba.
Amúgy segíteni csak olyan embernek lehet, aki hagyja, ha értenél valamennyit a témához ezt tudnád. Aki tagadja, illetve aki szerint ez jó és a célja majd egyedül felfordulni a piától ha már végre a családja leszáll róla....azon te nem tudsz segíteni. Van, aki meg akar halni, de lassan és kényelmesen. Beszélgethetsz vele sokat, de a gondolkodását nem tudod megváltoztatni. Viszont ismerem az életét, tudom, mik a problémái. És megértem az indokait, ha a módszert nem is. Ha nem tudsz megértéssel fordulni az emberek felé, ne foglalkozz a magad dolgával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!