Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » "Ciki" ha még egy könyvet sem...

"Ciki" ha még egy könyvet sem olvastam el 22 évem alatt?

Figyelt kérdés

3 dolgot tudok ami műveltség, Himnusz, Szózat,Waelsi bárdok, utóbbi volt az érettségi szóbelin, azért sikerült.

Kaptam egy könyvet "Allahu Akbar" címmel, tetszik a kelet, az iszlám is , de 3 hete nem tudom folytatni, nem érdekel, soha nem tudtam egy könyvet sem elolvasni. Amúgy olvasni sem szeretek, mindig elolvasom ugyan azt a sort ha nagyon belemerülök, aztán összekeveredek.

Kötelezőket videón néztem vagy röviden elolvastam ha max. 3 oldalra belefért ha nem akkor egyest kaptam majd a az író életrajzát felmondtam és kaptam az egyes mellé egy ötöst , így voltam hármas.

Beszélgetnétek élőben egy olyan emberrel aki bevallja, hogy nem olvasott könyvet ? Amúgy nem vagyok bandázós srác, pont, hogy azt gondolja pár ismerős, hogy könyvmoly vagyok és azért nem kocsmázok vagy járok társaságba.

Ja, hogy mivel ütöm el az időm? Youtube-t nézek, ha úgy van többször visszanézem amit már láttam, meg 9 éves focis játékkal játszok így a munkanélküliségem alatt.

2020. aug. 4. 20:50
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon az.

Beszélni beszélnék vele, de egy barátságot már nem igazán tudnék elképzelni vele.

2020. aug. 4. 21:32
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Ciki.

Jó hír, hogy sosem késő elkezdeni olvasni.

2020. aug. 4. 21:34
 13/22 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem a fő baj az, hogy nem tudsz olvasni. Szóval ez nem egy döntés, elolvastál könyveket, és nem szeretted, nem akarsz olvasni. A baj az, hogy ami érdekel, azt sem tudod. És em azért baj, mert mások előtt ciki,hanem mert tök jó élményekről maradsz le. Sajnálom, hogy ez van, ez elég rossz neked.
2020. aug. 4. 21:51
 14/22 anonim ***** válasza:
83%

Nem ciki, de baj. Az olvasással bővül a szókincsed, javul a forgalmazási készséged.

Keress olyan témákat, amik érdekelnek, de könnyedebbek és egyszerűbben fogalmazott dolgok. Kalandregények, akár ifjúsági irodalom, vagy amik filmekhez köthetők, Harry Potter, Star Wars könyvek, ilyesmi. Biztosan találsz valamit, ami megtetszik, főleg ha ezek szerint egyebként meg lenne rá a szándékod.

2020. aug. 4. 22:02
 15/22 anonim válasza:
21%
Habár én könyvmoly vagyok, szerintem egyáltalán nem ciki, hogy nem olvastál el egyetlen könyvet se. Az osztálytársaim fele utál olvasni és mégis kitünők, sőt, értelmesebbek is, mint azok az osztálytársaim, akik szoktak olvasni. Egyébként, ha annyira szégyelled, akkor kezdj el olvasni, de vékonyabb könyveket, olyan 200-300 oldalasakat. Hátha nem adnád fel úgy hamar.
2020. aug. 4. 22:02
 16/22 anonim ***** válasza:
32%

Szerintem nem ciki, bár én olvastam már párat, de utálok könyvet olvasni gyerekkorom óta.

Emellett a neten imádok mindennek utána nézni, tanulni is szoktam és nem tartom magam kevésbé művelt személynek mint a magyar átlag (ami mondjuk nem egy magas szint :D).

Ha emiatt valaki lenéz szíve joga, egyértelmű, hogy nem leszek szomorú emiatt, mivel egy könyvmoly személlyel amúgy sem ugyanaz az érdeklődési körünk valószínűleg, tégy te is így. :)

2020. aug. 4. 22:42
 17/22 anonim ***** válasza:
31%

Egyáltalán nem ciki. :)

Én ugyan néha egy-egy könyvet kézbe veszek, de nekem sem ez a kedvenc időtöltésem. Monoton, viszonylag hamar ráunok, szóval ha nem megy, akkor nem erőltetem. Soha eszembe nem jutna emiatt senkit lenézni. :)

19/L

2020. aug. 4. 23:11
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
"Amúgy olvasni sem szeretek, mindig elolvasom ugyan azt a sort ha nagyon belemerülök, aztán összekeveredek." - nem lehet esetleg, hogy valamilyen diszlexiád, vagy hasonló jellegű betegséged van? Csak mert lehetne mondani, hogy szimplán lustaság, mert novellák is vannak, amik nem százoldalas könyvek, de ebből a mondatból az jön le, hogy valamiféle olvasási nehézséged van, mert nem lehetne "összekeveredni". Nekem különös, hogy ennyire nem voltál tényleg képes semmit elolvasni, Nálunk a legrosszabb tanuló is azért 1-3 könyvet elolvasott, meg rövid történeteket, novellákat. Szerintem, ha rágódsz ezen, márpedig a kérdés kiírása alapján igen, akkor valamiféle novelláknak neki kellene esni, idődből kitelik úgy látom, vagy ha tényleg valami blokkol, akkor egy kivizsgálást megér a dolog.
2020. aug. 5. 00:16
 19/22 A kérdező kommentje:
Disz'minden. :) eltaláltad. :)
2020. aug. 5. 00:28
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha tényleg van igazoltan diszlexia meg hasonló zavarod, akkor kár volt ezt a kérdést feltenned :D Senki nem ítélhet el azért, mert van egy ilyen problémád, és nem tudsz miatta hosszabb szöveget olvasni, és ezt el kell fogadnia mindenkinek. Szerintem így sem kellene gondot okoznia a barátkeresésnek. Az emberek mindennapi beszélgetéseikbe nem az olvasott regényeket szokták belevinni. Ne aggódj ezen. :) /a 00:16-os válaszoló

Egyébként, vannak jó történetek. Ha valaha érdekelne bármi, próbáld ki hangoskönyven. Nekem volt, hogy film adta az ihletet a könyvhöz. Szerintem jó narrátorral az nagyon jó élmény lehet, és ha neked tetsző a sztori, ez is egy módja a megismerésnek :)

2020. aug. 5. 00:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!