Ha valaki vegán és ráerőltetik a húst az emberi jogok megsértésének számít?
Felnőttre semmilyen étkezést nem szabad ráerőltetni, esetleg egészségügyi okból lehet olyan, hogy változtatnod kell a korábbi étrenden, ami sok kényelmetlenséggel jár (pl. diabétesz, ételallergia), de arra sem a legjobb szó a ráerőltetés.
A gyerekeknél viszont szempont a fejlődés is. Egy felnőttnél ez már nem játszik.
#2:
Ilyen megfogalmazás mellett jogos a kérdésed, mert nem "kell" a hús a szervezetnek. De ez kb. ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy "nem kell a szükséges vitaminmennyiség", tekintve, hogy vannak olyan gyerekek, akik hetente egyszer esznek zöldséget/gyümölcsöt, amúgy meg vajas kenyér parizerrel az egész napos kajájuk... ők is élnek, túlélik, mert nem "kell" az a mennyiségű vitamin, de 20-25 éves korukra sokkal gyengébbek lesznek mint a kortársaik.
Vannak Indiából ismerőseim, akiket vegánokként neveltek fel (ami ott viszonylag gyakori), a lányokkal semmi látható gond nincs, viszont a fiúk iszonyatosan gyengék a nemükhöz képest és semmi másban nem térnek el a velük egykorú húst is evő srácoktól ezen kívül.
Az ember mindenevő, ezt vannak akik elfogadják és vannak akik nem (vegánok vagy a mostanában egyre nagyobb hírnévnek örvendő "csak húsevők"), csak a személy dolga szerintem, hogy mit akar enni, és senkinek sincs joga megmondani, hogy mit egyen a másik.
13
Pl meghívják vendégségbe és nem csinálnak olyan kajákat amit ő is megehet.
Velem volt már ilyen amikor először mentünk párom dédijéhez. A néni nem hisz az allergiákban és emésztési zavarokban, úgyhogy csak olyan ételek voltak amikből én nem tudtam enni, mivel egészségügyi okokból kifolyólag vagyok vegán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!