Ez becsületsértésnek vagy személyi jogok megsértésének számit?
Én és az osztálytársam írtunk egy tanár rap-et és én rap-eltem és én raktam fel a videót Youtube-ra...a videóba csak 1 kél volt az én logo-m és csak alá tettem a zenét...nem hangzik el a tanároknak a teljes neve de az igen hogy mit tanít és a tulajdonsága a tanárnak.
Nagyon fontos lenne ha valaki segítene!
Itt a link a zenéhez :
Ha a tanárok konkrétan felismerhetőek lennének, teljes névvel, konkrét iskolával megnevezve akkor egy becsületsértési tényállást meg lehetne állapítani, de szerintem ez a kis zene inkább szórakoztató, nem más megalázására készült, úgyhogy nem kell aggódnotok.
Egy kis útmutató a becsületsértés tényálláshoz (hiteles helyről ollózva):
Megvalósítja a becsületsértés vétségét az, aki – a rágalmazás esetén kívül – mással szemben
a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével vagy közérdekű tevékenységével összefüggésben vagy
nagy nyilvánosság előtt
a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ, vagy egyéb ilyen cselekményt követ el. E bűncselekményért felel az is, aki a becsületsértést tettlegesen követi el.
A becsületsértés elkövetési magatartása
A becsületsértés kiegészítő jellegű bűncselekmény a rágalmazáshoz képest, azaz abban az esetben kerül megállapításra, ha a rágalmazás valamely feltétele hiányzik.
Így ha az elkövető nem tényt állít, vagy tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, hanem egyéb kifejezéssel vagy sértő cselekménnyel csorbítja a sértett becsületét, emberi méltóságát, úgyszintén, ha ez vagy a tényállítás nem egy harmadik személy előtt, hanem a sértettel szemben valósul meg, akkor becsületsértés megállapításának van helye.
Becsület csorbítására alkalmas minden olyan kifejezés, mely az emberi méltóságot sérti, tehát lealacsonyító értékítéletet tartalmaz. Nincs jelentősége annak, hogy minderre milyen formában – például vicc, történet vagy kérdés – kerül sor. Ilyennek minősül, ha a sértettet hülyének, idegbetegnek, lopósnak, verekedősnek titulálják.
A becsület csorbítására alkalmas egyéb cselekmény minden olyan megszégyenítő, lealacsonyító tevékenység lehet, amely nem kifejezés és nem valósítja meg az alább jellemzett tettlegességet. Ebben a körben például a testrész mutogatása, valamely jellegzetesség utánzása, kifigurázása jöhet szóba.
Gratulálok! Nagyon tehetséges vagy, és gyönyörűen ejted ki a szavakat!!! Ritka kincs ez a tulajdonság, komolyan!
Tartsd meg eme szokásodat.
Első: szalagavatón mi is beöltöztünk tanároknak,és kicsit kifiguráztuk őket,a szokásaikat,szójárásaikat használtuk,de nem bántóan. Az ofő tudott róla,jóvá is hagyta,ellenőrizte a szöveget is. És mégis volt egy tanárnő aki a szalagavatón sírva fakadt,kiborult,hogy hogy lehettünk ilyen köcsögök,ez neki szégyen volt,stb.
Pedig tényleg semmi bántó nem volt benne.
Többi tanárról sokkal "durvább" volt, és azok mégis röhögtek rajta.
Köszönöm szépen mindenkinek aki válaszolt és aki meghallgatta , köszönöm hogy szántatok rám időt !
Csak azérz írtam ki mert az iskola fel akar jelenteni.
De azt mondták hogyha magamtól kiiratkozok akkor nem lesz semmi baj.
De nem biztos hogy a másik iskola átvesz erre az 1 hónapra .
Akkor szerintetek érdemes lenne belemenni ebbe a feljelentős dolgokba ?
Kinek lenne nagyobb esélye?
Nekem vagy a tanároknak ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!