Normális, hogy külföldön lecsesznek azért, mert nem engedem azonnal magam elé a sorban az "idős" nénit?
Görögországban nyaraltunk pár hete. A szálloda éttermében beállok a sorba a tésztás tálhoz. kb 4. lehettem. Mögöttem senki. 2-en voltak előttem, amikor beáll mögém egy kb 60-70 év körüli nő. Az előttem lévő szedett, lerakta a szedőt és elment. Én teljesen nyugodtan egy embernyit előreléptem, megfogtam és elkezdtem szedni. Ekkor a mögöttem lévő nő spanyolul elkezdett magyarázni és bsztatni a hátam mögött, hogy azért nem kéne tolakodni én is itt vagyok. Mit képzel "ez" én vagyok az idősebb. Én mivel tudok spanyolul, ezért értettem, de nem válaszoltam, tettetem a külföldit. A szemem sarkából láttam, hogy hozzám beszél.. Amikor végeztem, letettem a szedőt és a nő felé fordítotam, jelezvén, hogy tahó vagy drága, majd jössz ha sorra kerülsz.
Egy szót se szóltam.
Ez normális a spanyoloknál? 17 vagyok, lány, az arcom 20-nak néz ki, de magasságra és testalkatra 16.
Attól még, hogy én """gyerek""" vagyok még nem kéne előreengednem a "nénit". És ezért még le is csesz. Sorbanállás volt. Majd akkor szed, ha sorra kerül.
A buszon, ha idős néni jön egyből felállok átadni a helyem, de ez nagyon más dolog! Sorbanállás közben meg érdekes nem furakodott elém. Csak amikor megfogtam a szedőt.
Hát pont EZ nem tartozik bele a másik tisztelésébe. A buszon átadom a helyem. Az ajtóban előreengedem, de ha sorban állunk, nehogy már alázatosan engedjem előre.
Értitek. a 17 éves Fannika menjen csak a sor végére, amíg nem jön egy másik gyerek, de a 30 éves Katika maradhat.
Akkor viszont mindenki engedje előrébb! :) Nekem is van életem, nekem is van időm! ÉN is várok a soromra, ennyi erővel Minden idős engedje előrébb a "kicsiket", mert ők majd viszik valamire, legyen több idejük.. Há nem? há de.
A sor az sor. Ha én 80 éves lennék, akkor is kivárnám. Ha meg nem megy, akkor szépen megkérem, hogy nem mehetek-e előrébb.
Egyes vagyok. Nem, nem szarom le. Tudod, ő is így gondolja, beszéltem már
erről vele. A kor csak egy állapot. ;)
Amúgy mi az a jól látható különbség magasságban és alkatban egy 16 és egy 17 éves között? :D
Ne izgulj, kedves mama beléd kötött volna akkor is, ha idősebbnek nézel ki. Felnőtt érett férfiemberekbe is beleállnak simán, annál is inkább, mert visszaél az erkölcsi fölényével (idősebb és nő).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!